Фрілансера «Радіо Свобода» у Криму знову вивозили на слідчі дії без незалежного адвоката

Фрілансера «Радіо Свобода» у Криму знову вивозили на слідчі дії без незалежного адвоката

7 Квітня 2021
1168

Фрілансера «Радіо Свобода» у Криму знову вивозили на слідчі дії без незалежного адвоката

1168
Владиславу Єсипенку інкримінують незаконне виготовлення зброї.
Фрілансера «Радіо Свобода» у Криму знову вивозили на слідчі дії без незалежного адвоката
Фрілансера «Радіо Свобода» у Криму знову вивозили на слідчі дії без незалежного адвоката

Затриманого в окупованому Криму фрілансера «Радіо Свобода» Владислава Єсипенка 7 квітня знову вивозили на слідчі дії без участі незалежного адвоката. Про це заявив адвокат Олексій Ладін, якому стало відомо про це від працівників адміністрації слідчого ізолятора, пише «Радіо Свобода».

За словами захисника, ці дії можуть свідчити про продовження тиску на журналіста, оскільки напередодні Владислав Єсипенко заявив, що його катували. Затриманий журналіст також відмовився від послуг адвоката за призначенням Віолетти Сінєглазової і підтвердив, що хоче, щоб його інтереси представляли незалежні адвокати.

«Можливу подальшу відмову від незалежних адвокатів він просив розцінювати як зроблену під примусом. У зв’язку з викладеним є підстави вважати, що на Єсипенка знову чиниться тиск», – сказав Олексій Ладін.

Нагадаємо, адвокат Олексій Ладін повідомив, що Владислав Єсипенко на «суді» 6 квітня в Сімферополі вперше особисто розповів про жорстокі тортури у в'язниці. Єсипенко заявив, що його катували дві доби електричним струмом, били по ногах, в область геніталій, по тулубу, по тілу. Представники ФСБ РФ намагалися вибити з нього зізнання і змушували обмовити себе.

Президент «Радіо Вільна Європа» / «Радіо Свобода» Джеймі Флай заявив, що РВЄ/РС обурене даними про тортури, застосовані проти Владислава Єсипенка.

10 березня 2021 року в окупованому Криму силовики Федеральної служби безпеки Росії затримали Єлизавету Павленко та фрілансера «Крим.Реалії» Владислава Єсипенка, які 9 березня брали участь в акції до дня народження Тараса Шевченка в Сімферополі. 

12 березня Єсипенка арештували на два місяці, до 11 травня. Йому інкримінують ч.1. ст. 223-1 (незаконні виготовлення, переробка або ремонт вогнепальної зброї, його основних частин (за винятком вогнепальної зброї обмеженого ураження), а так само незаконне виготовлення боєприпасів) Кримінального кодексу Росії. До Єсипенка не пустили адвоката Еміля Курбедінова, з яким дружина фрілансера уклала угоду. Курбедінову сказали, що фрілансер «Радіо Свобода» нібито відмовився від його послуг.

У Центрі громадських зв'язків ФСБ Росії сказали, що затримали фрілансера нібито за збір інформації «в інтересах спецслужб України». Служба зовнішньої розвідки України вважає, що «ФСБ створює потрібний Кремлю фон для "святкування" роковин окупації Криму».

Прокуратура АР Крим та Севастополя відкрила кримінальне провадження про незаконне позбавлення волі через незаконний арешт Єсипенка.

Окупаційна влада не допускає незалежних адвокатів до журналіста.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1168
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду