У Харкові вся редакція місцевого видання захворіла на COVID-19

У Харкові вся редакція місцевого видання захворіла на COVID-19

19 Березня 2021
2112
19 Березня 2021
09:05

У Харкові вся редакція місцевого видання захворіла на COVID-19

2112
Головний редактор та ще троє журналістів два тижні працюватимуть дистанційно.
У Харкові вся редакція місцевого видання захворіла на COVID-19
У Харкові вся редакція місцевого видання захворіла на COVID-19

У Харкові захворіла на коронавірусну хворобу вся редакція місцевого видання 057.ua. Про це 18 березня повідомив головний редактор сайту Олег Скрипник у Facebook.

Скрипник розповів Суспільному, що він та ще троє журналістів 057.ua захворіли на COVID-19 та два тижні працюватимуть дистанційно, з дому.

«Захворів я, три моїх журналісти. Вся редакція працює вдома, лікується. В одного 7% ураження легень, у мене 5%», – сказав редактор 057.ua.

Олег Скрипник додав, що вночі 16 березня в нього впала сатурація, тому його шпиталізували. Він декілька днів пробув у лікарні та вирішив долікуватися вдома, щоб не займати місце в медзакладі.

Нагадаємо, 29 січня 2021 року Кабінет Міністрів України презентував календарний план вакцинації населення від коронавірусу на 2021 рік.

12 лютого народний депутат від «Слуги народу», голова Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький запропонував включити журналістів до пріоритетних груп імунізації, які зможуть вакцинуватися від коронавірусної інфекції одними з перших.

24 лютого 2021 року в Україні розпочалася кампанія вакцинації проти коронавірусу. Першим щепився лікар-реаніматолог із Черкас — Євген Горенко.В Україні зареєстрували два препарати імунобіологічних для профілактики COVID-19 — британо-шведський препарат, розроблений Оксфордським університетом та компанією AstraZeneca (виробляється в Індії під назвою Covishield), та препарат американської компанії Pfizer-BioNTech. 

Від COVID-19 індійською вакциною CovieSheld щепилися очільник Міністерства охорони здоров’я України Максим Степанов та президент України Володимир Зеленський.

4 березня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що уряд України розглядає можливість надання пріоритетного права на безоплатну вакцинацію проти COVID-19 журналістам та священнослужителям.

Того ж дня телеканал «1+1» організував акцію «Щеплення online», у межах якої п’ять медиків та п’ять відомих українців (співачка Руслана Лижичко, телеведучий Олександр Педан, дворазовий чемпіон світу зі стронгмену Сергій Конюшок, ведуча «Право на владу» Наталія Мосейчук та медична експертка ЮНІСЕФ Катерина Булавінова) вакцинувалися в прямому ефірі суспільно-політичного шоу «Право на владу».

17 березня військовий кореспондент телеканалу «Україна» Олександр Махов повідомив, що захворів на коронавірусну інфекцію за тиждень після щеплення вакциною CoviShield.

Фото: 057.ua, Олег Скрипник / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2112
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду