У Харкові перенесли засідання в справі про напад на Вадима Макарюка

У Харкові перенесли засідання в справі про напад на Вадима Макарюка

10 Грудня 2020
991

У Харкові перенесли засідання в справі про напад на Вадима Макарюка

991
Суд, сторона обвинувачення й захист оператора вважають, що адвокати підозрюваних намагаються затягувати розгляд справи.
У Харкові перенесли засідання в справі про напад на Вадима Макарюка
У Харкові перенесли засідання в справі про напад на Вадима Макарюка

Київський районний суд Харкова 9 грудня переніс засідання в справі про побиття телеоператора Вадима Макарюка, бо адвокати всіх чотирьох обвинувачених не з’явився до суду. Про це повідомляє місцевий канал «Объектив».

«Штучно створювати тяганину по справі не бажано. Тому я кажу, якщо це буде продовжуватися… Захисники та інші не можуть з’явитися, може не в наступному, але в черговому судовому засіданні я надам всім обвинуваченим відповідно до ухвали, обговоримо це питання, безкоштовного захисника або захисників», – сказав суддя Геннадій Зуб.

Прокурор Руслан Чуб уточнив, що підготовчі засідання тривають вже понад рік. Він не виключає, що розгляд затягуватимуть і в майбутньому.

«На мою думку – це вже 100% затягування процесу з боку обвинувачених, тому що є нагальні питання, які треба з’ясувати і вже переходити до судового розгляду, але звісно – це не в інтересах обвинувачених», – додав адвокат потерпілого Сергій Перепелиця.

Як писав ДМ, 7 червня 2019 року на території торговельного центру «Барабашово» сталася сутичка між групами активістів, внаслідок чого постраждав телеоператор Вадим Макарюк. З того часу він перебував у реанімації, наразі оператора перевели з реанімації в палату. В оператора ретроградна амнезія, дезорієнтація та не працює права рука.

Поліція відкрила кримінальні провадження за ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста), ч. 1. ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та ч. 2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за санкціями статтей передбачає до 10 років позбавлення волі.

11 червня в Харкові слідчі оголосили підозру за ч. 3 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 1 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України. Санкція статей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

12 червня Київський районний суд Харкова обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту підозрюваному в перешкоджанні професійній діяльності та побитті оператора Макарюка.

14 червня поліція відзвітувала, що браслет на підозрюваного одягли, до цього за ним наглядав дільничий. 21 червня стало відомо, що слідчі повідомили ще двом особам про підозру в причетності до нападу на оператора Макарюка.

Київський районний суд Харкова 26 червня 2019 року обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 11 серпня Іллі Алєшкіну, підозрюваному в нападі на оператора служби новин «Вісті» Вадима Макарюка.

11 лютого 2020 року Київський районний суд Харкова повернув прокуратурі обвинувальний акт у справі про побиття телеоператора служби новин «Вісті» Вадима Макарюка через неповне й неконкретне обвинувачення.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
991
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду