Лукашенко назвав розслідування Nexta про його статки «калькою з фільму про Путіна»

Лукашенко назвав розслідування Nexta про його статки «калькою з фільму про Путіна»

13 Березня 2021
2320
13 Березня 2021
16:26

Лукашенко назвав розслідування Nexta про його статки «калькою з фільму про Путіна»

2320
Загалом він ще не дивився фільм, але з доповідей зробив висновок, що «нового тут нічого немає».
Лукашенко назвав розслідування Nexta про його статки «калькою з фільму про Путіна»
Лукашенко назвав розслідування Nexta про його статки «калькою з фільму про Путіна»

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав фільм-розслідування Nexta «Золоте дно» про його статки «калькою з фільму про Путіна». Про це він сказав під час спілкування з журналістами, цитує пресслужба.

Лукашенко зазначив, що ще не дивився цей фільм.

«Я постараюся. Кажуть, дуже великий фільм, довгий. У мене стільки часу немає дивитися. Мені дали просто блоками аналіз. Я теж зробив висновок, що нового тут нічого немає. [...] Вони взялися за цю тему даремно. Це калька з фільму про Путіна. Палаци там, ще щось, і в штани залізли в кінці. Слухайте, ну це взагалі вже непристойно. Притому називають конкретні прізвища, які не мають ніякого стосунку, клянусь вам. Навіщо?» – сказав він.

Лукашенко додав, що хоче подивитись фільм повністю, а потім показати журналістам, як він нібито живе насправді. 

«Я просто вас приведу до себе додому, покажу цю баню, покажу, де дрова рубали. У цьому селі, де я живу», – сказав він.

Самопроголошений президент заявив, що дорогих годинників собі не купував - йому дарували, а у фільмі вартість взагалі «у 10-15 разів збільшена». Автори фільму-розслідування, на його думку, «даремно взялися за цю тему, мабуть, від безвиході».

«Бійтеся цих людей. Ви ж бачите, як вони кидаються на чужу власність. Ось так вони будуть керувати країною. Вони ось цих наших бізнесменчиків, IT-шничків та ІП-шничків роздягнуть протягом двох років», – вважає Лукашенко.

8 березня 2021-го білоруський опозиційний проєкт Nexta опублікував на Youtube фільм-розслідування про статки Олександра Лукашенка – «Лукашенко. Золоте дно».

Автори фільму стверджують, що у власності Лукашенка перебуває 18 «царських маєтків» – державних або подарованих, колекція з десяти автомобілів люкс-класу загальною вартістю 4 млн євро – Maybach, Tesla, Rolls-Royce і інших. Також в Лукашенка є особистий авіапарк, ексклюзивні ручки Montegrappa за за 2000-4000 євро і т.д. 

Нагадаємо, 9 серпня 2020 року в Білорусі відбулися вибори президента. ЦВК оголосила переможцем Олександра Лукашенка, тоді як за даними опозиційних екзитполів перемогла опозиційна кандидатка Світлана Тіхановська. У різних містах країни розпочалися акції протесту, які влада жорстоко придушує.

23 вересня 2020 року Олександр Лукашенко провів свою інавгурацію та оголосив себе президентом. Результати виборів у Білорусі не визнали ЄС, США, Канада, Велика Британія, Україна. ЄС і Канада запровадили санкції проти посадовців Білорусі.

20 жовтня 2020 року Верховний суд Білорусі визнав телеграм-канал Nexta, який висвітлює інформацію про події у країні після президентських виборів, та його логотип «екстремістськими матеріалами». Цим же рішенням суд зобов’язав Міністерство інформації Білорусі обмежити доступ до ресурсу, а сам телеграм-канал та логотип внести до республіканського списку екстремістських матеріалів. КДБ Білорусі визнав засновників телеграм-каналу Nexta терористами.

Слідчий комітет Білорусі порушив кримінальні справи проти засновника телеграм-каналів Nexta і Nexta Live Степана Путила та колишнього головного редактора цих видань Романа Протасевича. Їх звинувачують в організації «масових заворушень, що відбувалися на території Мінська з 9 серпня і тривають досі». Путила та Протасевича також звинувачують у посиленні соціальної ворожнечі щодо представників влади і співробітників правоохоронних органів. У лютому Слідчий комітет Білорусі звернувся до Польщі з вимогою екстрадувати Путила та Протасевича.

Фото: РБК

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2320
Читайте також
16.03.2021 12:19
Борис Бахтєєв
«Детектор медіа»
2 181
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду