Кабмін схвалив Концепцію комунікації в сфері гендерної рівності

Кабмін схвалив Концепцію комунікації в сфері гендерної рівності

16 Вересня 2020
2003
16 Вересня 2020
15:50

Кабмін схвалив Концепцію комунікації в сфері гендерної рівності

2003
Ця Концепція має запустити масштабну інформаційно-роз’яснювальну кампанію.
Кабмін схвалив Концепцію комунікації в сфері гендерної рівності
Кабмін схвалив Концепцію комунікації в сфері гендерної рівності

Кабінет Міністрів України схвалив Концепцію комунікації в сфері гендерної рівності. Розпорядження проголосували без обговорення на засіданні уряду 16 вересня.

«Метою проєкту акту є покращення розуміння суті та завдань державної ґендерної політики та сприйняття її як невід’ємної складової демократичної та правової держави, зокрема, шляхом подолання гендерних стереотипів в суспільстві, проявів гендерно зумовленого насильства, сексизму та впровадження рівності чоловіків та жінок як стандарту для українського суспільства», – йдеться в пояснювальній записці.

Наслідками гендерних стереотипів називають: горизонтальну та вертикальну сегрегацію на ринку праці, розрив в оплаті праці жінок і чоловіків, збільшення розриву в тривалості життя, гендерно зумовлене насильство тощо.

Міністерство культури та інформаційної політики разом з зацікавленими центральними органами виконавчої влади протягом трьох місяців має розробити та подати уряду план заходів з реалізації цієї Концепції. Сама ж реалізація буде тривати, орієнтовно, до 2025 року.

Передбачається, що ця Концепція має запустити масштабну інформаційно-роз’яснювальну кампанію. «Пріоритетною темою Концепції є збільшення рівня базового розуміння ґендерного рівності як рівних умов для реалізації прав жінками і чоловіками та відсутності обмежень чи привілеїв за ознакою статі; ідентифікація та трансформація стереотипів; формування нульової толерантності до дискримінації за ознакою статі», – зазначається в Концепції.

З повним текстом Концепції комунікації в сфері гендерної рівності можна ознайомитися тут.

Нагадаємо, Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 18 серпня 2020 року дозволило, за бажанням, вказувати в фемінітиві назву професії в кадрових документах.

 

Фото: Рада Європи 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2003
Читайте також
05.03.2021 12:00
Інститут масової інформації
ГО «Детектор медіа»
«Детектор медіа»
6 484
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду