detector.media
16.09.2020 15:50
Кабмін схвалив Концепцію комунікації в сфері гендерної рівності
Кабмін схвалив Концепцію комунікації в сфері гендерної рівності
Ця Концепція має запустити масштабну інформаційно-роз’яснювальну кампанію.

Кабінет Міністрів України схвалив Концепцію комунікації в сфері гендерної рівності. Розпорядження проголосували без обговорення на засіданні уряду 16 вересня.

«Метою проєкту акту є покращення розуміння суті та завдань державної ґендерної політики та сприйняття її як невід’ємної складової демократичної та правової держави, зокрема, шляхом подолання гендерних стереотипів в суспільстві, проявів гендерно зумовленого насильства, сексизму та впровадження рівності чоловіків та жінок як стандарту для українського суспільства», – йдеться в пояснювальній записці.

Наслідками гендерних стереотипів називають: горизонтальну та вертикальну сегрегацію на ринку праці, розрив в оплаті праці жінок і чоловіків, збільшення розриву в тривалості життя, гендерно зумовлене насильство тощо.

Міністерство культури та інформаційної політики разом з зацікавленими центральними органами виконавчої влади протягом трьох місяців має розробити та подати уряду план заходів з реалізації цієї Концепції. Сама ж реалізація буде тривати, орієнтовно, до 2025 року.

Передбачається, що ця Концепція має запустити масштабну інформаційно-роз’яснювальну кампанію. «Пріоритетною темою Концепції є збільшення рівня базового розуміння ґендерного рівності як рівних умов для реалізації прав жінками і чоловіками та відсутності обмежень чи привілеїв за ознакою статі; ідентифікація та трансформація стереотипів; формування нульової толерантності до дискримінації за ознакою статі», – зазначається в Концепції.

З повним текстом Концепції комунікації в сфері гендерної рівності можна ознайомитися тут.

Нагадаємо, Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 18 серпня 2020 року дозволило, за бажанням, вказувати в фемінітиві назву професії в кадрових документах.

 

Фото: Рада Європи 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY