У світі від COVID-19 померли 366 журналістів

У світі від COVID-19 померли 366 журналістів

16 Вересня 2020
1403
16 Вересня 2020
15:09

У світі від COVID-19 померли 366 журналістів

1403
З початку 2020 року вбили 54 працівників ЗМІ.
У світі від COVID-19 померли 366 журналістів
У світі від COVID-19 померли 366 журналістів

З березня 2020 року від коронавірусної хвороби померли щонайменше 366 журналістів у 47 країнах. Про це 15 вересня повідомила міжнародна організація журналістів Press Emblem Campaign.

За даними організації, з 1 липня кількість померлих від коронавірусної інфекції журналістів подвоїлася. За кількістю жертв від COVID-19 лідирує Латинська Америка – 205 загиблих, за нею слідує Азія – 90, далі Європа – 28, Африка – 22, Північна Америка – 21.

Найбільше журналістів від вірусу померли в Перу (82), Еквадорі (40), Індії (36), Бангладеші (31), Мексиці (26), США (20), Бразилії (19) та Пакистані (10). У Болівії, Великій Британії та Нігерії від COVID-19 загинуло по вісім медійників; у Гондурасі – сім; у Нікарагуа – шість; у Росії та Домініканській Республіці – по п’ять; у Франції та Іспанії – по чотири; у Камеруні, Італії, Єгипті, Гватемалі та Сальвадорі – по три; в Афганістані, ПАР, Алжирі, Колумбії, Індонезії, Непалі, Швеції – по два; у Саудівській Аравії, Аргентині, Австрії, Бельгії, Канаді, Іраку (Курдистані), Ірані, Японії, Казахстані, Киргизстані, Марокко, Панамі, Парагваї, Демократичній Республіці Конго, Таджикистані, Того, Венесуелі та Зімбабве – по одному.

«Фактична цифра, безумовно, вища, оскільки деякі країни не повідомляють про смерть журналістів або деякі з них не було перевірено. Статистика може ввести в оману, оскільки країни, де є інформація, такі як Перу та Індія, попереду, тоді як в інших країнах немає достовірної інформації», – йдеться в повідомленні.

Press Emblem Campaign закликала ЗМІ та асоціації по всьому світу надавати інформацію про журналістів, які померли внаслідок коронавірусної хвороби.

Крім того, організація повідомила, що загалом з початку 2020 року загинуло 420 журналістів. З січня по 10 вересня в світі вбили 54 медійника: найбільше вбивств зафіксовано в Мексиці – вісім, у Пакистані – сім, в Індії – шість.

«Через жорстоке погіршення безпеки журналістів у світі, ми просимо Раду з прав людини прийняти на цій сесії рішучу резолюцію щодо захисту журналістів, що враховує нові проблеми зі здоров'ям, з якими зіткнулася професія, та неодноразові напади на свободу преси», – сказав генеральний секретар Press Emblem Campaign Блез Лемпен.

Нагадаємо, 14 грудня 2019 року організація Press Emblem Campaign повідомила, що з початку року в 26 країнах світу вбили 75 журналістів. Натомість 17 грудня «Репортери без кордонів» сказали, що з початку 2019 року в світі вбили 49 журналістів

Фото: Press Emblem Campaign

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1403
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду