У 2019 році вбили 49 журналістів  – Репортери без кордонів

У 2019 році вбили 49 журналістів – Репортери без кордонів

17 Грудня 2019
2723

У 2019 році вбили 49 журналістів – Репортери без кордонів

2723
З початку 2019 року в світі вбили 49 журналістів, 389 працівників ЗМІ утримують у в'язницях, а 57 – у заручниках.
У 2019 році вбили 49 журналістів  – Репортери без кордонів
У 2019 році вбили 49 журналістів  – Репортери без кордонів

Про це йдеться в щорічному звіті міжнародної правозахисної організації «Репортери без кордонів» (RSF), опридюдненому 17 грудня. 

У організації вказали, що кількість загиблих журналістів цього року є найнижчою за 16 років.

«Кількість загиблих журналістів цього року – 49 – є найнижчою з 2003 року, і це вражаюче зниження на 44% порівняно з минулим роком. Цьогоріч "історично низький" показник, порівняно з середньорічним у 80 загиблих журналістів протягом останніх двох десятиліть, є насамперед результатом зменшення кількості загиблих журналістів у зонах війни», – йдеться в повідомленні.

Під час висвітлення конфліктів у Сирії, Ємені та Афганістані вбили 17 журналістів, порівняно з 34 – у 2018 році.

У Мексиці в 2019 році було вбито 10 журналістів, як і минулого року. Із загальною кількістю 14 вбитих журналістів, Латинська Америка зараз така ж смертельна для журналістів, як і Близький Схід із його війнами.

Згідно зі звітом, більше журналістів (59%) зараз гинуть у мирних країнах, ніж у зонах війни. Водночас «спостерігається збільшення на 2% випадків умисних вбивств чи нападів на журналістів (2%)».

Крім того, «Репортери без кордонів» назвали ще «одним тривожним аспектом» зростання  кількості затриманих журналістів: «У всьому світі 389 журналістів перебувають у в'язниці через їх роботу, що на 12% більше, ніж минулого року».

Найбільше журналістів арештовують – Китай (який утримує третину всіх затриманих у світі журналістів), Єгипет та Саудівська Аравія.

Нагадаємо, 11 грудня 2019 року Комітет захисту журналістів (CPJ) повідомив, що виявив щонайменше 250 журналістів, яких утримують у в'язницях через їх роботу. Найбільше ув’язнених представників медіа – у Китаї, Туреччині, Саудівській Аравії, Єгипті, Еритреї, В'єтнамі та Ірані. 

Фото: RSF

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2723
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду