Зупинку телевиробництва навесні 2020-го мало сенс зробити коротшою – топменеджер StarLight Production

Зупинку телевиробництва навесні 2020-го мало сенс зробити коротшою – топменеджер StarLight Production

19 Квітня 2021
1955
19 Квітня 2021
17:05

Зупинку телевиробництва навесні 2020-го мало сенс зробити коротшою – топменеджер StarLight Production

1955
Масштабна зупинка розважального телевиробництва, яка відбувалася навесні 2020 року протягом першого локдауну через пандемію коронавірусу COVID-19, мала би тривати менше.
Зупинку телевиробництва навесні 2020-го мало сенс зробити коротшою – топменеджер StarLight Production
Зупинку телевиробництва навесні 2020-го мало сенс зробити коротшою – топменеджер StarLight Production

Про це в інтерв’ю «Детектору медіа» сказав директор із організаційного розвитку та операційної ефективності StarLight Production Віталій Гусєв.

«Зупинка швидше мала сенс, ніж ні. Але, оглядаючись назад, вважаю, що відновлення виробництва повинно було відбутися не через три місяці, а, наприклад, через півтора, найпізніше – два.

Що було позитивного в цій зупинці? По-перше, вона дозволила усвідомити, що відбувається. Тому що, коли перебуваєш у знімальному процесі, щось усвідомлювати просто ніколи. Напруженість календарно-постановочного плану висока, команди працюють із максимальною продуктивністю. Якби ми не зупинилися, то не змогли би зрозуміти, що знаходимося в розпал пандемії, у нас може злягти половина команд через ланцюгову реакцію по всьому виробництву. По-друге, це дозволило нам стати ефективнішими. Ну, і у нас була перевага – StarLightMedia раніше пройшла етап трансформації, який дозволив нам легше адаптуватися до змін», – пояснив Віталій Гусєв.

За час минулорічної зупинки компанія розробила правила безпечного виробництва в COVID-19, а також по-новому поглянула на багато своїх процесів.

«Наприклад, у нас були проєкти, керівники і творчі лідери яких взагалі не мислили їх без масовки. Пандемія показала, що в зйомках без масовки ми економимо як на залученні людей, так і на їхньому адмініструванні. При цьому телеперегляд таких проєктів не постраждав.

Другий приклад стосується кількості персоналу на локаціях: у нас його дійсно небагато. Ми максимально перейшли на віддалену роботу і рішення всіх задач в онлайні, включаючи складні творчі обговорення. Наприклад, монтаж контенту і обговорення творчих правок ми тепер теж робимо віддалено за допомогою технологічних інновацій. По-перше, ще кілька років тому ми розгорнули програмний продукт, який дозволяє відправляти контент усім учасникам творчого узгодження і писати коментарі в прив'язці до конкретного таймкоду. По-друге, з початком пандемії ми перемістили десятки монтажних станцій додому до наших співробітників і розгорнули програмну інфраструктуру віддаленого монтажу. Вона дозволила нашим режисерам монтажу з будь-якої точки світу отримувати на свій комп'ютер полегшену копію відзнятого матеріалу, здійснювати монтаж, а потім так само віддалено повертати цю копію на сервера, де відбувається її перемикання на важкий повнорозмірний контент Full HD, доступний до оцінки погоджувачем. Більше немає необхідності працювати з офісу. Це теж один із яскравих прикладів, де ми стали сильнішими, інноваційнішими і технологічнішими – в тому числі, завдяки COVID-19», – пояснив пан Гусєв.

Нагадаємо, перший локдаун через пандемію коронавірусу COVID-19 розпочався 12 березня 2020 року спершу в Києві, а потім по всій Україні. Тоді українські національні телеканали запровадили регулярну дезінфекцію своїх офісів та редакцій, дозволили своїм працівникам працювати з дому, відмовилися від участі глядачів у студійних шоу, призупинили продакшен програм, чиє виробництво потребувало залучення широкої кількості представників творчої групи, глядачів та учасників.

Фото: StarLight 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1955
Читайте також
08.12.2020 17:36
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
6 961
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду