detector.media
16.09.2020 15:09
У світі від COVID-19 померли 366 журналістів
У світі від COVID-19 померли 366 журналістів
З початку 2020 року вбили 54 працівників ЗМІ.

З березня 2020 року від коронавірусної хвороби померли щонайменше 366 журналістів у 47 країнах. Про це 15 вересня повідомила міжнародна організація журналістів Press Emblem Campaign.

За даними організації, з 1 липня кількість померлих від коронавірусної інфекції журналістів подвоїлася. За кількістю жертв від COVID-19 лідирує Латинська Америка – 205 загиблих, за нею слідує Азія – 90, далі Європа – 28, Африка – 22, Північна Америка – 21.

Найбільше журналістів від вірусу померли в Перу (82), Еквадорі (40), Індії (36), Бангладеші (31), Мексиці (26), США (20), Бразилії (19) та Пакистані (10). У Болівії, Великій Британії та Нігерії від COVID-19 загинуло по вісім медійників; у Гондурасі – сім; у Нікарагуа – шість; у Росії та Домініканській Республіці – по п’ять; у Франції та Іспанії – по чотири; у Камеруні, Італії, Єгипті, Гватемалі та Сальвадорі – по три; в Афганістані, ПАР, Алжирі, Колумбії, Індонезії, Непалі, Швеції – по два; у Саудівській Аравії, Аргентині, Австрії, Бельгії, Канаді, Іраку (Курдистані), Ірані, Японії, Казахстані, Киргизстані, Марокко, Панамі, Парагваї, Демократичній Республіці Конго, Таджикистані, Того, Венесуелі та Зімбабве – по одному.

«Фактична цифра, безумовно, вища, оскільки деякі країни не повідомляють про смерть журналістів або деякі з них не було перевірено. Статистика може ввести в оману, оскільки країни, де є інформація, такі як Перу та Індія, попереду, тоді як в інших країнах немає достовірної інформації», – йдеться в повідомленні.

Press Emblem Campaign закликала ЗМІ та асоціації по всьому світу надавати інформацію про журналістів, які померли внаслідок коронавірусної хвороби.

Крім того, організація повідомила, що загалом з початку 2020 року загинуло 420 журналістів. З січня по 10 вересня в світі вбили 54 медійника: найбільше вбивств зафіксовано в Мексиці – вісім, у Пакистані – сім, в Індії – шість.

«Через жорстоке погіршення безпеки журналістів у світі, ми просимо Раду з прав людини прийняти на цій сесії рішучу резолюцію щодо захисту журналістів, що враховує нові проблеми зі здоров'ям, з якими зіткнулася професія, та неодноразові напади на свободу преси», – сказав генеральний секретар Press Emblem Campaign Блез Лемпен.

Нагадаємо, 14 грудня 2019 року організація Press Emblem Campaign повідомила, що з початку року в 26 країнах світу вбили 75 журналістів. Натомість 17 грудня «Репортери без кордонів» сказали, що з початку 2019 року в світі вбили 49 журналістів

Фото: Press Emblem Campaign

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY