«Еспресо» не входить до «пулу каналів Порошенка» – Олексій Мустафін

«Еспресо» не входить до «пулу каналів Порошенка» – Олексій Мустафін

1 Вересня 2020
3541

«Еспресо» не входить до «пулу каналів Порошенка» – Олексій Мустафін

3541
Однією з умов приходу Мустафіна на «Еспресо» було те, що він не втручатиметься в політичну орієнтацію каналу.
«Еспресо» не входить до «пулу каналів Порошенка» – Олексій Мустафін
«Еспресо» не входить до «пулу каналів Порошенка» – Олексій Мустафін

Медіаконсультант та генеральний продюсер телеканалу «Еспресо» Олексій Мустафін сказав, що «Еспресо» не входить до «пулу каналів Петра Порошенка», разом з «Прямим» та 5 каналом, хоча ідеологічно близький до них. Про це він сказав в інтерв’ю «Українській правді».

«["Еспресо"] не є абсолютно "порошенківським" каналом. Так, він ідеологічно близький до нього, але знову ж таки він належить зовсім іншим людям, принаймні мажоритарним акціонером не є прихильник Петра Порошенка», – сказав пан Мустафін.

Він розділив українські канали на дві політичні групи – Віктора Медведчука («112 Україна», NewsОne та Zik) і Петра Порошенка (Прямий канал та 5 канал). За його словами, аудиторія цих каналів майже не перетинається, тому «агітувати одних за інших – немає сенсу».

Крім того, Олексій Мустафін розповів, що перед призначенням на посаду генпродюсера «Еспресо» говорив з керівництвом телеканалу, зокрема – Миколою Княжицьким, народний депутат від «Європейської солідарності».

«Вочевидь, у них була потреба долучити мій досвід для роботи саме за фахом, тобто як менеджера телевізійного. Ми одразу домовилися, що політичні вподобання залишаємо в стороні», – уточнив він.

За словами Олексія Мустафіна, однією з умов його приходу на «Еспресо» було те, що він не втручатиметься в політичну орієнтацію каналу.

«Політична орієнтація каналу – визначається менеджментом у взаємодії з редакційним колективом, у них досить мотивований і ідейний колектив, який має свою позицію, і вважаю, що це дуже добре, коли інформаційний канал має свою позицію. Але ж і моя робота з Юлією Володимирівною полягала в тому, що я їй радив, але рішення ухвалювала вона і її команда. Тому, тут я теж раджу, пропоную якісь рішення телевізійні і медійні. Але я дуже добре розумію, що – коли це стосується певних політичних історій – рішення ухвалюються не мною», – додав він.

Олексій Мустафін – журналіст, медіаменджер. Раніше працював завідувачем відділу міжнародних новин ТСН, шефредактором служби новин на «Інтері», заступником голови правління з інформаційного мовлення телеканалу СТБ, головним редактором, керівником програми новин «Вікна», генеральним директором телеканалу «Мега», генеральним продюсером новин «Медіа Групи Україна» тощо. З 1990 року Олексій Мустафін входив до партії СДПУ(О), у тому числі був її «політичним редактором», а в 2005-2010 роках – заступником голови. Як медіаконсультант співпрацював «Партією регіонів», з Віктором Медведчуком, а на останніх президентських та парламентських виборах працював у штабі Юлії Тимошенко.

10 лютого 2020 року «Еспресо» повідомив, що Олексій Мустафін став генеральним продюсером каналу та займається питаннями стратегії й розвитку.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3541
Читайте також
28.12.2019 10:01
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
8 000
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду