detector.media
01.09.2020 15:10
«Еспресо» не входить до «пулу каналів Порошенка» – Олексій Мустафін
«Еспресо» не входить до «пулу каналів Порошенка» – Олексій Мустафін
Однією з умов приходу Мустафіна на «Еспресо» було те, що він не втручатиметься в політичну орієнтацію каналу.

Медіаконсультант та генеральний продюсер телеканалу «Еспресо» Олексій Мустафін сказав, що «Еспресо» не входить до «пулу каналів Петра Порошенка», разом з «Прямим» та 5 каналом, хоча ідеологічно близький до них. Про це він сказав в інтерв’ю «Українській правді».

«["Еспресо"] не є абсолютно "порошенківським" каналом. Так, він ідеологічно близький до нього, але знову ж таки він належить зовсім іншим людям, принаймні мажоритарним акціонером не є прихильник Петра Порошенка», – сказав пан Мустафін.

Він розділив українські канали на дві політичні групи – Віктора Медведчука («112 Україна», NewsОne та Zik) і Петра Порошенка (Прямий канал та 5 канал). За його словами, аудиторія цих каналів майже не перетинається, тому «агітувати одних за інших – немає сенсу».

Крім того, Олексій Мустафін розповів, що перед призначенням на посаду генпродюсера «Еспресо» говорив з керівництвом телеканалу, зокрема – Миколою Княжицьким, народний депутат від «Європейської солідарності».

«Вочевидь, у них була потреба долучити мій досвід для роботи саме за фахом, тобто як менеджера телевізійного. Ми одразу домовилися, що політичні вподобання залишаємо в стороні», – уточнив він.

За словами Олексія Мустафіна, однією з умов його приходу на «Еспресо» було те, що він не втручатиметься в політичну орієнтацію каналу.

«Політична орієнтація каналу – визначається менеджментом у взаємодії з редакційним колективом, у них досить мотивований і ідейний колектив, який має свою позицію, і вважаю, що це дуже добре, коли інформаційний канал має свою позицію. Але ж і моя робота з Юлією Володимирівною полягала в тому, що я їй радив, але рішення ухвалювала вона і її команда. Тому, тут я теж раджу, пропоную якісь рішення телевізійні і медійні. Але я дуже добре розумію, що – коли це стосується певних політичних історій – рішення ухвалюються не мною», – додав він.

Олексій Мустафін – журналіст, медіаменджер. Раніше працював завідувачем відділу міжнародних новин ТСН, шефредактором служби новин на «Інтері», заступником голови правління з інформаційного мовлення телеканалу СТБ, головним редактором, керівником програми новин «Вікна», генеральним директором телеканалу «Мега», генеральним продюсером новин «Медіа Групи Україна» тощо. З 1990 року Олексій Мустафін входив до партії СДПУ(О), у тому числі був її «політичним редактором», а в 2005-2010 роках – заступником голови. Як медіаконсультант співпрацював «Партією регіонів», з Віктором Медведчуком, а на останніх президентських та парламентських виборах працював у штабі Юлії Тимошенко.

10 лютого 2020 року «Еспресо» повідомив, що Олексій Мустафін став генеральним продюсером каналу та займається питаннями стратегії й розвитку.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY