Юрія Зубка обрали керівником Секретаріату мовного омбудсмана

Юрія Зубка обрали керівником Секретаріату мовного омбудсмана

1 Вересня 2020
1635

Юрія Зубка обрали керівником Секретаріату мовного омбудсмана

1635
Крім того, уже затвердили паспорт бюджетної програми на 2020 рік.
Юрія Зубка обрали керівником Секретаріату мовного омбудсмана
Юрія Зубка обрали керівником Секретаріату мовного омбудсмана

Колишнього заступника міністра культури Юрія Зубка обрали керівником Секретаріату Уповноваженого із захисту державної мови, його першою заступницею – Аліну Шпак, колишню першу заступницю голови Українського інституту національної пам'яті. Їх офіційно призначать після спецперевірки. Про це 31 серпня повідомив мовний омбудсман Тарас Кремінь.

На посади керівника Секретаріату та його першого заступника претендували 16 осіб. «Оцінка кандидатів проводилась за такими критеріями: професійність, мотивація, знання законодавства тощо. Кожен мав представити свою стратегію діяльності», – уточнив пан Кремінь.

Крім того, за його словами, уже затвердили паспорт бюджетної програми на 2020 рік, а в Міністерстві фінансів України відбувся успішний захист бюджетного запиту на 2021 рік.

«Найближчим часом Секретаріат зможе приймати звернення та скарги громадян, а також продовжить укомплектовувати штат», – додав Тарас Кремінь.

Юрій Зубко був заступником міністра культури, керівником служби віцепрем’єр-міністра України, опікувався питаннями державної мовної політики, розвитку українського кінематографа тощо. Аліна Шпак раніше працювала в Департаменті архівного забезпечення Служби безпеки України, Центрі досліджень визвольного руху, активно займалась процесом декомунізації в Україні на посаді першої заступниці голови Українського інституту національної пам'яті.

Як писав ДМ, Сергій Левчук призначили заступником керівника Секретаріату Уповноваженого із захисту державної мови.

Нагадаємо, посада Уповноваженого вакантна з 6 травня, коли звільнилася Тетяна Монахова. Серед причин звільнення вона назвала такі: за шість місяців так і не було створено секретаріат Уповноваженого і вона не отримала жодної зарплати.

25 червня Кабінет Міністрів України прийняв постанову про створення Секретаріату Уповноваженого із захисту державної мови як юридичної особи публічного права. У Секретаріаті мовного омбудсмана працюватимуть до 50 співробітників.

8 липня 2020 року уряд призначив Тараса Кременя Уповноваженим із захисту державної мови. Його кандидатуру на цю посаду висунула Уповноважена із захисту прав людини Людмила Денісова.

21 серпня Тарас Кремінь повідомив, що Секретаріат Уповноваженого із захисту державної мови юридично розпочав роботу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1635
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду