Монахова написала заяву про звільнення з посади мовного омбудсмана

Монахова написала заяву про звільнення з посади мовного омбудсмана

24 Квітня 2020
2848

Монахова написала заяву про звільнення з посади мовного омбудсмана

2848
Уповноважена із захисту державної мови Тетяна Монахова написала заяву про звільнення з посади за власним бажанням.
Монахова написала заяву про звільнення з посади мовного омбудсмана
Монахова написала заяву про звільнення з посади мовного омбудсмана

Про це 24 квітня вона повідомила на своїй сторінці в Facebook та в інтерв’ю виданню Opinion.

Серед причин звільнення Тетяна Монахова назвала те, що за шість місяців так і не був створений Секретаріат уповноваженого із захисту державної мови.

«Я мала довге терпіння, поки була ілюзія, що повільно, але впевнено я йду до мети. Однак, коли все було нарешті готово, коли після стількох моїх зусиль питання про створення секретаріату нарешті було винесене на голосування Кабміну, а потім раптово в день голосування викреслене із порядку денного, я остаточно переконалася, що йдеться про відсутність політичної волі. Я зрозуміла, що всі мої дії заблоковані. Продовжувати брати на себе відповідальність за те, на що ніяк не можеш вплинути, просто безглуздо», – розповіла вона.

Пані Монахова також сказала, що на посаді не отримала жодної зарплати, натомість за цей період витратила на роботу близько 30 тисяч гривень із сімейного бюджету.

«Майже півроку я лише витрачала власні кошти на поїздки з Миколаєва до Києва, винаймання там житла тощо. Без секретаріату неможливо отримати фінансування», – додала вона.

Як пояснила Тетяна Монахова, згідно із законом «Про забезпечення функціонування української мови як державної», Секретаріат уповноваженого треба було створити протягом шести місяців з моменту призначення на посаду. «Тільки після створення секретаріату казначейство виділяє фінансування, тільки обравши керівника секретаріату, можна створити штатний розпис і почати отримувати заробітну платню», – уточнила вона, додавши, що так і не дізналася розмір своєї зарплати.

Нагадаємо, 27 листопада 2019 року Кабінет Міністрів України призначив на посаду уповноваженого із захисту державної мови Тетяну Монахову, завідувачку кафедри журналістики Чорноморського національного університету імені Петра Могили (Миколаїв).

Фото: Opinion

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2848
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду