Тарас Кремінь повідомив про початок роботи Секретаріату мовного омбудсмана

Тарас Кремінь повідомив про початок роботи Секретаріату мовного омбудсмана

21 Серпня 2020
2478

Тарас Кремінь повідомив про початок роботи Секретаріату мовного омбудсмана

2478
Керівника Секретаріату та його першого заступника ще не знайшли, їх роль поки виконуватиме Сергій Левчук.
Тарас Кремінь повідомив про початок роботи Секретаріату мовного омбудсмана
Тарас Кремінь повідомив про початок роботи Секретаріату мовного омбудсмана

Секретаріат Уповноваженого із захисту державної мови юридично розпочав роботу. Про це 21 серпня повідомив мовний омбудсман Тарас Кремінь на своїй сторінці в Facebook.

Він розповів, що зараз оголосили конкурс на посаду керівника Секретаріату та його першого заступника, він триватиме місяць. Їх роль поки виконуватиме Сергій Левчук, якого призначили заступником керівника Секретаріату. До призначення на посаду він перебував у кадровому резерві вищого корпусу державної служби.

«Оголошено конкурсний добір на посаду керівника Секретаріату та першого заступника керівника Секретаріату. Шляхом переведення призначено керівника Служби персоналу Секретаріату. Найближчим часом буде оголошено добір на посади керівників інших структурних підрозділів. Для повноцінного запуску інституції необхідна укомплектованість Секретаріату на третину (17 осіб) від його штатної чисельності», – додав пан Кремінь.

Секретаріат розміщений за адресою: Музейний провулок, 12. «Зараз працюємо над затвердженням паспорту бюджетної програми на 2020 рік, відкриттям рахунків та іншими нагальними питаннями», – уточнив омбудсман.

Крім того, за його словами, до Міністерства фінансів України вже подали бюджетний запит на 2021-2023 роки.

Нагадаємо, посада Уповноваженого вакантна з 6 травня, коли звільнилася Тетяна Монахова. Серед причин звільнення вона назвала такі: за шість місяців так і не було створено секретаріат Уповноваженого і вона не отримала жодної зарплати.

25 червня Кабінет Міністрів України прийняв постанову про створення Секретаріату Уповноваженого із захисту державної мови як юридичної особи публічного права. У Секретаріаті мовного омбудсмана працюватимуть до 50 співробітників.

8 липня 2020 року уряд призначив Тараса Кременя Уповноваженим із захисту державної мови. Його кандидатуру на цю посаду висунула Уповноважена із захисту прав людини Людмила Денісова.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2478
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду