detector.media
03.08.2020 18:55
Положинський вважає, що його могли звільнити з «Радіо НВ» через принциповість щодо української музики
Положинський вважає, що його могли звільнити з «Радіо НВ» через принциповість щодо української музики
Авторська програма, вважає ведучий, відповідала новому формату радіо, до того ж була рейтинговою, а про звільнення його заздалегідь не попередили.

Колишній лідер українського гурту «Тартак», радіоведучий Олександр Положинський вважає, що його могли звільнити з «Радіо НВ» через принциповість щодо української музики. Про це він розповів в інтерв’ю Тетяні Даниленко.

«Можливо, моя позиція, що в моїй програмі має бути лише україномовна музика, можливо, ця принциповість стала причиною того, що мою програму закрили, а мене звільнили», - сказав пан Положинський.

На «Радіо НВ» він був ведучим авторської музичної програми «Звуки Про».

«Я не йшов з "Радіо НВ", я кайфував від роботи, мені дуже подобалось ставлення до мене як до автора програми. Я робив таку програму, яку я хотів робити. Мені давали можливість її робити з тими людьми, з якими я хотів робити. І в мене були дуже далекоглядні плани на цю програму. У мене був великий список артистів, яких я хотів запросити, з якими я вів перемовини на майбутнє, з якими у мене є попередні домовленості. Більше того, у мене були заплановані повторні візити багатьох артистів, які вже приходили до мене в програму», - додав пан Положинський.

За його словами, програма була рейтингова та відповідала новому формату «Радіо НВ» після переформатування у 2020 році, тому її закриття було неочікуваним.

«Наскільки я знаю, програма була доволі рейтингова. І коли наш шеф-редактор Валерій Калниш сказав, що радіостанція міняє свій формат, що це буде формат "розмови і музика", то це власне той формат, який я започаткував своєю програмою на цьому радіо. І я був впевнений, що, оскільки моя програма рейтингова, цікава, перспективна і вписується в новий формат радіостанції, що вона триватиме далі. Пішла інформація, що всіх, кого будуть звільняти, про це попередять. Мене не попередили. І в якійсь момент просто прийшов вже підписаний договір про те, що наша угода розривається», - розповів ведучий.

Олександр Положинський зазначив, що, незважаючи на раптове звільнення, «юристи і бухгалтери опікуються тим, щоб правильно все оформити», тому він «пішов з моральними втратами, але без втрат фізичних».

Головний редактор радіостанції Олексій Тарасов у коментарі «Детектору медіа» пояснив, що програму Олександра Положинського «Звуки Про» закрили через низькі рейтинги. Також він повідомив, що української музики після переформатування радіостанції стане більше: «Три з п'яти пісень, які звучатимуть упродовж години, будуть українськими».

Нагадаємо, що авторська програма Олександра Положинського з'явилась в ефірі «Радіо НВ» у 2018 році.

У березні 2020 року з'явилась інформація, що «Радіо НВ» переформатується і відмовиться від формату суто розмовного радіо.

У травні 2020-го тало відомо, що з радіостанції звільнили третину співробіників, у тому числі пана Положинського.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY