Катерина Сергацкова з родиною залишила Київ, остерігаючись погроз

Катерина Сергацкова з родиною залишила Київ, остерігаючись погроз

15 Липня 2020
11752

Катерина Сергацкова з родиною залишила Київ, остерігаючись погроз

11752
Також вона написала заяву до поліції, але охорону не просила.
Катерина Сергацкова з родиною залишила Київ, остерігаючись погроз
Катерина Сергацкова з родиною залишила Київ, остерігаючись погроз

Співзасновниця інтернет-видання «Заборона» Катерина Сергацкова разом з родиною увечері 13 липня залишила Київ, відчуваючи небезпеку для свого життя. Про це пише Independent.

Пані Сергацкова не відповіла на запитання «Детектора медіа», чи дійсно вона залишила Київ. Вона уточнила, що звернулася із заявою до поліції, але охорону поки що не просила.

За даними Independent, залишити Київ журналістку змусило цькування в соцмережах, яке почалося після того, як «Заборона» опублікувала матеріал про StopFake, у якому припускала зв’язки цієї фактчекінгової організації з ультраправими. Зокрема, популярний телеведучий і блогер Роман Скрипін опублікував у Facebook фото Катерини Сергацкової з п’ятирічним сином і звинуватив журналістку в тому, що вона є агентом Кремля. У коментарях до цього посту було опубліковано адресу журналістки. Після численних скарг Facebook видалив цей пост, але Роман Скрипін продовжив публікувати інші образливі пости про Катерину Сергацкову.

Нагадаємо, Роман Скрипін написав образливі пости про Катерину Сергацкову після скандалу довкола матеріалу «Заборони» про StopFake. Фактчекінговий проєкт заявив про посилення інформаційних атак проти команди через матеріал видання «Фейсбук заблокував Заборону за критику неонацистів. Виявилося, що українські фактчекери соцмережі тісно з ними товаришують». У відповідь StopFake «Заборона» випустила ще один матеріал.

Hromadske висловило готовність стати майданчиком для дискусії між виданням «Заборона» та фактчекінговим проєктом StopFake, а також закликало медіаспільноту до ширшої дискусії. Крім того, члени ГО «Громадське телебачення» засудили висловлювання Романа Скрипіна щодо Катерини Сергацкової.

Організація Human Rights Watch закликала українську владу гарантувати безпеку членкині ГО «Громадське телебачення» й співзасновниці видання «Заборона» Катерині Сергацковій, після публікації її особистих даних в інтернеті. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11752
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Igor
1372 дн. тому
Хочу посветить ей песню гуппы Ленинград "дорожная". Ехай на***, ехай на***, навсегда
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду