Держкіно заборонило показ та розповсюдження фільму із Зеленським

Держкіно заборонило показ та розповсюдження фільму із Зеленським

18 Лютого 2020
3285
18 Лютого 2020
19:00

Держкіно заборонило показ та розповсюдження фільму із Зеленським

3285
Стрічка «Вісім перших побачень» (2012) потрапила до переліку заборонених у 2019 році.
Держкіно заборонило показ та розповсюдження фільму із Зеленським
Держкіно заборонило показ та розповсюдження фільму із Зеленським

Така інформація міститься у переліку заборонених фільмів на сайті Держкіно.

У 2019 році три фільми було заборонено на підставі закону про «Про кінематографію» та наказів Міністерства культури «Про доповнення переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці», на підставі звернення Служби безпеки України.

Серед заборонених - «Вісім перших побачень» (реж. Девід Додсон, Олександр Маляревский, 2012). Стрічка попала до переліку, оскільки там знімалася російська актриса та ведуча Катерина Варнава. Вона внесена до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України, через виступ в окупованому Криму. У 2017-му Варнаві заборонили в'їзд до України на 5 років.

Одним з продюсерів і сценаристів фільму «Вісім перших побачень» був чинний президент України Володимир Зеленський. Також він зіграв у стрічці головну роль.

Також Держкіно заборонило фільм «Мачете» (реж. Роберт Родрігес, 2008, США) - тому що там знімався актор Стівен Сігал, і «Бешкетники з Тімпельбаха» (реж. Ніколя Бері, 2008, Франція) - тому що там знімався актор Жерар Депардьє.

Крім того, на підставі рішення Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів були заборонені два російські фільми: «Я так не думаю» (реж. Давід Даніелян, 2017) і «Стріла» (реж. Євген Нікітін 2017 р .). У документі Держкіно режисером стрічки «Стріла» ймовірно помилково вказан Даніелян.

Раніше Держкіно заборонило фільм із Зеленським і Ярмольником у ролях.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3285
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду