detector.media
12.06.2020 13:10
Ткаченко не бачить загрози нацбезпеці України від російських артистів, які їздять у Крим
Ткаченко не бачить загрози нацбезпеці України від російських артистів, які їздять у Крим
Водночас міністр хоче напрацювати критерії, за якими артистів додаватимуть у «чорні списки».

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко не бачить загрози національній безпеці України з боку російських артистів, які їздять в окупований Крим. Тому він не підтримує заборону фільмів і серіалів за їх участю. Про він повідомив в ефірі програми «Мокрик По Живому» на hromadske.

На його думку, візит до Криму не може автоматично означати, що особа визнає і підтримує окупацію півострова.

«Я не вважаю, що ці люди підтримують агресивну анексію Криму, що вони є ворогами для України, становлять національну загрозу для України аж до тої міри, що потрібно забороняти їхні фільми тут», – сказав пан Ткаченко.

Крім того, він розповів, як формувалися «чорні списки»: «Як це робилося — СБУ складає списки людей, яким заборонено в’їзд в Україну. Він чомусь автоматично переходить у так звані "чорні списки" Мінкульту і далі до Держкіно, яке виносить заборону на показ візуального продукту на території України, згідно зі списком СБУ, який стосується зовсім іншого питання». 

Міністр додав, що хоче змінити ці правила – їх мають розробити різні відомства разом з народними депутатами.

«Якщо проти людей заведені кримінальні справи і ми, очевидно, вважаємо таких товаришів як Пореченков, Михалков чи Охлобистін дійсно людьми, які виступають агресивно проти України, які були тут і намагалися щось робити, безперечно такі люди мають бути занесені в усі "чорні списки", у тому числі щодо заборони показу їхніх творів на екранах», – уточнив він.

Нагадаємо, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко вважає, що не варто забороняти фільми за участі іноземних акторів, яким заборонено в'їзд в Україну. Водночас він вважає, що у спільне виробництво серіалів з Росією не можна вкладати державні кошти, але приватні ініціативи — «це економіка». На його думку, виробництво російськомовних серіалів в Україні сприяє розвитку «індустрії та економіки». Водночас він говорить, що просувати українські ідеї та наративи можна виключно українською мовою.

Як писав ДМ, у липні 2019 року перший помічник президента України Сергій Шефір виступив проти переслідування російських артистів та заборони на в’їзд для них

5 жовтня 2017 року Верховна Рада України прийняла проєкт закону про внесення змін до закону України «Про гастрольні заходи в Україні» (щодо особливостей організації та проведення гастрольних заходів в Україні за участі громадян країни-агресора) (№6682), за яким артисти країни-агресора мають проходити перевірку СБУ за місяць перед концертами.

 

Фото: Інститут нацпам'яті

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY