Проєкт про медіа на теперішній сесії парламенту розглядати не будуть – Потураєв

Проєкт про медіа на теперішній сесії парламенту розглядати не будуть – Потураєв

16 Липня 2020
2091

Проєкт про медіа на теперішній сесії парламенту розглядати не будуть – Потураєв

2091
Ймовірно, проєкт розглянуть у вересні на наступній сесії.
Проєкт про медіа на теперішній сесії парламенту розглядати не будуть – Потураєв
Проєкт про медіа на теперішній сесії парламенту розглядати не будуть – Потураєв

Порядок денний останнього сесійного тижня 3-ї сесії Верховної Ради ІХ скликання не може вмістити всіх проектів, які хочуть розглянути народні депутати як невідкладні. Тому проєкт про медіа №2693-д, який планували розглянути в першому читанні протягом 3-ї сесії, не буде розглянуто. Про це у коментарі «Детектору медіа» сказав голова Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв.

«Завтра останній сесійний день 3-ї сесії, порядок денний вже сформовано, проєкт про медіа туди не вмістився», – сказав він.

За його словами, наймовірніше, проєкт розглянуть у вересні на наступній сесії або в серпні на позачерговому засіданні.

Нагадаємо, 1 липня Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував парламенту прийняти в першому читанні за основу доопрацьований законопроєкт «Про медіа» № 2693-д і відхилити альтернативний законопроєкт № 2693-2.

З підготовленим робочою групою драфтом нової редакції законопроєкту «Про медіа» № 2693 можна ознайомитися на сайті «Детектор медіа».

Інститут Масової Інформації та ГО «Детектор медіа» напрацювали спільні пропозиції щодо низки найбільш важливих положень законопроєкту «Про медіа», які викликали негативну реакцію з боку медіаспільноти.

Аналіз законопроєкту від Інституту масової інформації можна прочитати тут: частина 1частина 2. Аналіз законопроєкту від експертки «Детектора медіа» Галини Петренко читайте тут: переваги й недоліки доопрацьованого законопроєкту «Про медіа».

2 липня депутати від «Слуги народу» зареєстрували доопрацьований законопроєкт «Про медіа» № 2693-д.

Офіс Ради Європи в Україні закликав Верховну Раду під час поточної сесії в першому читанні розглянути законопроєкт №2693-д «Про медіа». Експерти Ради Європи надали авторам законопроєкту свої рекомендації, частину з яких врахували при роботі над документом. З аналогічним закликом виступило Представництво ЄС в Україні.

Незалежна медійна рада закликала ухвалити законопроєкт про медіа цього року

Незалежна медійна рада закликала ухвалити законопроєкт про медіа цього року.

Представництво Європейського союзу в Україні закликало Верховну Раду ухвалити в першому читанні закон про медіа.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2091
Читайте також
06.07.2020 09:40
Ігор Розкладай, «Інтернет свобода»
1 426
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду