NYT вперше отримала більше доходу від цифрових підписок, ніж від газети

NYT вперше отримала більше доходу від цифрових підписок, ніж від газети

6 Серпня 2020
1424
6 Серпня 2020
13:24

NYT вперше отримала більше доходу від цифрових підписок, ніж від газети

1424
Натомість дохід від реклами впав до 67,8 мільйонів доларів.
NYT вперше отримала більше доходу від цифрових підписок, ніж від газети
NYT вперше отримала більше доходу від цифрових підписок, ніж від газети

Американська газета The New York Times за другий квартал 2020 року отримала більше доходу від цифрових підписок та реклами, ніж від друкованого видання – 185,5 мільйонів доларів проти 175,4. Про це газета повідомила 5 серпня.

Компанія за три місяці отримала найбільшу кількість підписок – 669 тисяч нових цифрових абонентів. Загальна кількість підписників – 6,5 мільйонів, з яких 5,7 мільйонів – лише цифрових. У NYT цю тенденцію пов’язують із пандемією коронавірусної інфекції, президентською кампанією 2020 року та масштабними протестами проти расизму та насильства з боку поліції.

В американській газеті зазначили, що онлайн-користувачі зараз менш активні, ніж це було на початку пандемії, у березні 2020 року. Окрім цього, у порівнянні з минулим роком впав операційний прибуток – 52,1 мільйони доларів проти 55,6. Зокрема, за другий квартал 2020 року, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, у NYT дохід від реклами зменшився на 32% в цифровій частині й на 55% у друкованій. Загальний дохід від реклами впав з 120,8 мільйонів доларів до 67,8.  

Виконавчий директор The New York Times Company Марк Томпсон назвав збільшення цифрового доходу «ключовою віхою в трансформації The New York Times». Зазначимо, що він залишає компанію, на посаді його 8 вересня замінить головна операційна директорка компанії Мередіт Копіт Левін. Крім того, у червні NYT звільнила 68 працівників, більшість з яких займалися рекламою (включаючи всіх працівників маркетингового агентства Fake Love, яке було закрито).

Як писав ДМ, у квітні 2020 року медіагрупи Financial Times, Guardian і Telegraph скоротили витрати на зарплати для своїх топменеджерів та редакторів, оскільки під час кризи впали продажі реклами та друку. Медіагрупи також відправили в оплачувану відпустку працівників, які не працюють безпосередньо в редакції. Крім того, кількість робочих місць скоротили Daily Mail, Los Angeles Times, журнальна група Condé Nast та цифрові ЗМІ, включаючи BuzzFeed. Натомість Вloomberg, New York Times, Washington Post та Wall Street Journal тоді не оголосили про зниження витрат.

Нагадаємо, у травні The New York Times присвятила головну сторінку недільного випуску пам'яті людей, які загинули внаслідок коронавірусної інфекції. У червні американська газета оголосила, що змінює написання слова Black («чорний», «темношкірий») на тлі руху проти расизму, який охопив США та інші країни. 

Фото: Dawn Bottoms/The New York Times

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1424
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду