detector.media
21.05.2020 12:47
The New York Times опублікувала колонку Зеленського про перший рік президентства
The New York Times опублікувала колонку Зеленського про перший рік президентства
Колонка вийшла під назвою «Я очікував війни. Я не чекав на імпічмент Трампа чи пандемію» («I Expected War. I Didn’t Expect Trump’s Impeachment or a Pandemic»).

20 травня американська газета The New York Times опублікувала колонку президента України Володимира Зеленського, у якій він підбив підсумки свого першого року на посаді. 

«Я ніколи не думав, що бути президентом легко. Раніше я працював у комедійному жанрі та займався продюсуванням. Команда, яку я привів, складалася з розумних, енергійних, здібних і відданих людей. Але багатьом з них бракувало політичного досвіду. Ми мали великі надії та взяли на себе жорстке зобов’язання покращити становище нашої країни, яка зіткнулася з важкими умовами – як всередині, так і на світовій арені», – пише пан Зеленський у колонці, переклад якої опублікувала його пресслужба.

У матеріалі він перелічує низку викликів – згадує про історію імпічменту президента США Дональда Трампа, яка зробила його «справді всесвітньо відомим»; про війну на Донбасі та звільнення бранців Кремля; про міжнародне співробітництво та підтримку; про загрози та боротьбу з коронавірусною інфекцією.

«Шлях до одужання довгий. Війна на Донбасі ще не закінчена. Але коли я оглядаюся на перший рік свого президентства та дивлюся вперед – на другий, я маю надію. Ми разом зробимо світ – і Україну – кращими», – такими слова президент завершив свою колонку.

Як писав ДМ, інтерв'ю Володимира Зеленського для британського видання The Guardian було опубліковано 7 березня. Зокрема, у розмові з журналістами президент розповів, що «іноді дуже хочеться» вішати олігархів, тому що так «було б швидше». Після цього Юлія Мендель поспішила зазначити, що це такий жарт. І президент погодився з нею: «Звичайно, ми жартуємо».

8 березня Офіс президента України опублікував українську версію інтерв'ю. Воно дещо відрізнялось від англомовної статті, зокрема була відсутня ремарка, що вішати олігархів - це жарт.

Нагадаємо, пресконференція президента України Володимира Зеленського відбулася 20 травня. У зв’язку з карантином обмежили кількість представників медіа, які змогли взяти участь у заході. На пресконференцію акредитували близько 70 медіа. Серед них: іноземні видання – NBC, Bloomberg, BBC, DW, газета Wyborcza. Там були присутні й працівники «каналів Медведчука» – 112, NewsOne, ZIK, сайту Анатолія Шарія та особисто Дмитро Гордон. Натмоість на захід не акредитували знімальні групи щонайменше двох каналів – UMN (skrypin. ua) і «Настоящее время» – та журналістів п’яти видань: «Український тиждень», «Букви», Delo.ua, «Бабель», «Главком», а також авторку проєкту «Соромно» Яніну Соколову. Прессекретарка президента Юлія Мендель пояснила, що ЗМІ обирали за рейтингом та різними ідеологічними позиціями. 

Фото: EPA

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY