Шефредактор Delo.ua повідомив, що його побили поліцейські

Шефредактор Delo.ua повідомив, що його побили поліцейські

4 Травня 2020
2668

Шефредактор Delo.ua повідомив, що його побили поліцейські

2668
Напад не пов’язаний з журналістською діяльністю Дениса Ялухіна.
Шефредактор Delo.ua повідомив, що його побили поліцейські
Шефредактор Delo.ua повідомив, що його побили поліцейські

Шефредактор новин видання Delo.ua Денис Ялухін повідомив, що 2 травня його побили двоє поліцейських. Після нападу лікарі діагностували в нього струс мозку. Про це він написав 4 травня на своїй сторінці в Facebook.

«Пишу тільки сьогодні, оскільки два дні пролежав з чумною головою. Очі дивилися в різні боки. Адже мене били в тому числі по голові. Лікар встановив неслабкий струс і порадив не читати кілька днів», – пояснив він.

Як пише Delo.ua, інцидент стався в Києві, коли Денис Ялухін намагався домогтися від колишньої дружини зустрічі зі своєю дочкою. Після відмови ексдружини відпустити дитину він викликав поліцію.

«Зателефонувавши в непрацюючий дзвінок і не отримавши відповіді, вони [правоохоронці] вже хотіли взагалі піти. Довелося самотужки стукати в двері, щоб викликати колишню дружину. Коли відчинилися двері, один з поліцейських увійшов всередину. Я стояв за порогом і почав кликати дочку. Другий поліцейський вимагав від мене припинити і відійти. Я заперечив йому, що я не в квартирі, а на сходовій клітці, що я не порушую, і знову покликав дочку. Пояснити, що я маю право кликати свою дочку і побачити її, я не встиг – на мене накинулися, повалили на підлогу і почали бити і матюкати. Били кулаками і ногами по голові, по корпусу, під дих. І наділи наручники. Я не пручався. Якби пручався – вже сидів би в клітці. Мене звинуватили в непокорі. Я ж упевнений, що я нічого не порушив», – говорить він.

Шефредактор Delo.ua додав, що після нападу працівники поліції відвезли його у відділення та протримали там три години. Після цього пан Ялухін звернувся в приватну клініку, де лікарі діагностували в нього струс мозку 1-2 ступеня та гіпертонічний криз.

Начальниця управління комунікації Національної поліції Оксана Блищик повідомила «Детектору медіа», що вона звернулася до потерпілого, щоб він надав більше інформації для перевірки. 

Нагадаємо, 27 березня 2020 року в Києві троє підлітків напали на журналіста Obozrevatel Романа Грушу, унаслідок чого в нього чотири переломи обличчя зі зміщенням і кілька черепно-мозкових травм. У діагнозі вказані: перелом виличного комплексу, перелом орбіти ока, перелом носа і назоетмоїдального комплексу, а також струс мозку і черепно-мозкові травми. Київська місцева прокуратура №3 за повідомленням у ЗМІ внесла до ЄРДР відомості про цей інцидент за ч 2. ст 187 (розбій, вчинений групою осіб) Кримінального кодексу України.

Крім того, 29 квітня 2020 року поліція побила журналіста hromadske Богдана Кутєпова та зламала його техніку. Він вів прямий ефір під Кабінетом Міністрів - висвітлював акцію протесту підприємців, які виступали проти затверджених обмежень під час карантину. Слідчі Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань розпочали досудове розслідування за фактом перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувались насильством (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).

Фото: Delo.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2668
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду