detector.media
07.05.2020 12:58
У Білорусі затримали двох блогерів, ще один – зник
У Білорусі затримали двох блогерів, ще один – зник
У Мінську, Гродному та Могильові пройшли акції на підтримку блогерів, під час яких міліція затримала ще 14 осіб.

У Білорусі правоохоронці затримали блогера ютуб-каналу «Країна для життя» Сергія Тіхановского та блогера каналу «Народний репортер» Сергія Петрухіна. Місце перебування автора каналу «Слуцьк для життя» Володимира Неронського наразі невідоме. Про це повідомляє правозахисний центр «Весна».

Сергій Тіхановський планував провести зустріч із підписниками в Могилеві. Його затримали 6 травня та доставили до слідчого ізолятора в Гомелі. Разом з ним затримали двох водіїв Сергія Лазаренка та Андрія Ілюка, їх згодом відпустили.

Сергія Петрухіна затримали, коли він їхав до пана Тіхановского. Його доставили до Брестського відділі міліції. Правоохоронці не повідомили, за якими звинуваченнями затримали блогерів.

Центр «Весна» зазначає, що в останні дні правоохоронці неодноразово зупиняли автомобіль проєкту «Країна для життя».

Нагадаємо, у Білорусі 25 березня 2020 року під час спецоперації біля торгового центру затримали журналіста-розслідувача, редактора порталу «Ежедневник» Сергія Сацука, який писав про можливу корупцію в Міністерстві охорони здоров'я. В останньому дослідженні журналіст також розкритикував реакцію влади Білорусі на пандемію коронавірусу COVID-19.

Журналісту інкримінують нібито отримання хабара в серпні 2019 року під час розслідування історії про корупцію, пов'язану з імпортом медичних препаратів до Білорусі. 31 березня Комітет держконтролю порушив проти Сергія Сацуки кримінальну справу за ч. 2 ст. 430 (одержання хабара) КК. На думку слідства, журналіст отримав 5 тисяч доларів за написання статті «на конкурентів».

Генеральний прокурор Білорусі 4 квітня скасував рішення про арешт Сергія Сацуки.

На фото Сергій Тіхановський

Фото: Наша Ніва 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY