У Білорусі після обшуку слідчі вилучили техніку каналу «Белсат»

У Білорусі після обшуку слідчі вилучили техніку каналу «Белсат»

9 Квітня 2019
1053

У Білорусі після обшуку слідчі вилучили техніку каналу «Белсат»

1053
У Мінську працівники міліції і Слідчого комітету Білорусі у вівторок, 9 квітня, після обшуку в офісі телеканалу «Белсат» вилучили два системних блоки, три ноутбуки та всі носії інформації.
У Білорусі після обшуку слідчі вилучили техніку каналу «Белсат»
У Білорусі після обшуку слідчі вилучили техніку каналу «Белсат»

Про це повідомляє білоруська служба «Радіо Свобода».

Слідчі дії завершилися близько 13:00.

«Після цього журналісти змогли піднятися в приміщення, де побачили повний хаос –  у всіх приміщеннях розкидані ящики і особисті речі», –  йдеться в повідомленні.

Працівник телеканалу Микола Дебелий сказав, що йому заборонили розголошувати, на підставі якої статті проводили обшук.

«Ніякого звинувачення проти мене немає, я був як присутній під час обшуку. Слідчий заборонив розголошувати, на підставі якої статті ведуться дії. Але обшук по кримінальній справі», –  повідомив Дебелий.

Крім того, після обшуку заступник голови Білоруської асоціації журналістів Борис Горецький заявив, що з Кримінального кодексу треба прибрати всі статті про наклеп та образи.

«Позиція БАЖ незмінна довгі роки: з Кримінального кодексу повинні бути прибрані всі статті за дифамацію. Такі справи повинні розглядатися виключно в рамках цивільно-правових відносин», –  додав він.

Зазначається, що зараз у Білорусі за наклеп або образу можуть покарати штрафом, арештом, виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до трьох років. Також є кримінальні статті за образу президента, образу представника влади і образу судді. За образу простого представника влади або судді дадуть максимум три роки обмеження волі, за образу президента –  до трьох років позбавлення волі. За наклеп відносно президента максимальне покарання –  п’ять років в'язниці.

Нагадаємо, 9 квітня в Мінську працівники Слідчого комітету Білорусі провели обшук в офіс телеканалу «Белсат». Офіційний представник Слідчого комітету Сергій Кабакович зазначив, що обшук пов'язаний зі справою про «наклеп». Представниця «Белсату» в Білорусі Ірина Славникова припустила, що справа може стосуватися матеріалу про корупційні схеми в закупівлях медичного обладнання.

Фото: svaboda.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1053
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду