У Харкові пограбували місцевого журналіста

У Харкові пограбували місцевого журналіста

21 Квітня 2020
2307

У Харкові пограбували місцевого журналіста

2307
У Харкові двоє невідомих ввечері 20 квітня напали на журналіста та директора ресурсу «Інформбюро» Олексія Кусова.
У Харкові пограбували місцевого журналіста
У Харкові пограбували місцевого журналіста

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Журналіст також оприлюднив відео з камери спостереження, яка зафіксувала момент нападу.

Напад стався в дворі будинку Олексія Кусова: двоє чоловіків підбігли ззаду та почали його бити. Коли нападники почали тікати журналіст зробив постріл у їх бік. «Відкривав вогонь, але без окулярів погано влучаю. Хочу одразу сказати тим, хто заплатив за цю маячню <…>: ваші умови, залякування і гроші мені не потрібні», – сказав він.

Поліція Харківської області повідомила, що зловмисники заволоділи барсеткою потерпілого, у якій було 40 тисяч гривень та кредитні картки.

«20 квітня о 22:40 до Шевченківського відділу поліції зі служби "102" надійшло повідомлення про те, що по вулиці Шатилівській на 35-річного чоловіка поблизу будинку проживання напали двоє невідомих. За адресою виїжджали керівництво, слідчо-оперативна група відділу поліції та патрульні поліцейські. Правоохоронці обстежили прилеглу територію та вилучили записи з камер відеоспостережень», – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці зареєстрували провадження за ч. 2 ст.186 (грабіж) Кримінального Кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 4 до 6 років. Досудове розслідування триває. Поліцейські встановлюють усі обставини та мотиви правопорушення.

Як писав ДМ, 7 червня 2019 року на території торговельного центру «Барабашово» сталася сутичка між групами активістів, внаслідок чого постраждав телеоператор Вадим Макарюк. В оператора була ретроградна амнезія, дезорієнтація та не працювала права рука.

Поліція відкрила кримінальні провадження за ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста), ч. 1. ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та ч. 2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за санкціями статтей передбачає до 10 років позбавлення волі.

Фото: Олексій Кусов / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2307
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду