У Києві затримали працівника телеканалу, який викрав техніки на понад 200 тисяч гривень

У Києві затримали працівника телеканалу, який викрав техніки на понад 200 тисяч гривень

24 Червня 2021
7094

У Києві затримали працівника телеканалу, який викрав техніки на понад 200 тисяч гривень

7094
Комірнику каналу може загрожувати від трьох до п’яти років обмеження або позбавлення волі.
У Києві затримали працівника телеканалу, який викрав техніки на понад 200 тисяч гривень
У Києві затримали працівника телеканалу, який викрав техніки на понад 200 тисяч гривень

Поліція Києва 23 червня повідомила, що затримала працівника одного з телеканалів, який викрав техніки на суму понад 200 тисяч гривень.

«Чоловік протягом місяця таємно виносив майно організації, яке переховував у квартирі. В ході обшуку квартири та авто зловмисника, слідчі виявили викрадені речі та речовини, схожі на наркотики», – йдеться в повідомленні.

Слідчі Святошинського управління поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Правоохоронці готують затриманому повідомлення про підозру в привласненні чужого майна. Також вони планують просити суд взяти чоловіка під варту. Йому може загрожувати від трьох до п’яти років обмеження або позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

«До поліції Києва звернувся представник телерадіокомпанії із заявою про зникнення майна, яке належить підприємству. За вказаною адресою виїхала слідчо-оперативна група, яка належним чином задокументувала злочин. Поліцейські провели першочергові слідчі дії, переглянули відео з камер спостереження, а також опитали працівників телеканалу», – розповіли в поліції.

Начальник Святошинського управління поліції Сергій Чернишев розповів, що ймовірного підозрюваного викрили після чергової крадіжки мультимедійної техніки.

«Провівши комплекс оперативно-пошукових заходів, ми з’ясували, що до злочину причетний комірник даної організації. Чоловіка викрили після чергової крадіжки мультимедійної техніки. У автомобілі та за місцем проживання ми провели обшуки, в ході яких вилучили викрадене обладнання для проведення телезйомок та його комплектуючі деталі. Сума збитку становить понад 200 тисяч гривень. Також у рюкзаку виявили прозорі пакетики, ймовірно з "амфетаміном", які вилучили та направили на експертизу. Раніше не судимого киянина, 1991 року народження, затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України», – сказав він.

Нагадаємо, 21 липня 2019 року в Києві невідомі пограбували авто журналіста Богдана Кутєпова, з нього забрали гроші та знімальну техніку документально-журналістського відеопроєкту «Громадського телебачення» – hromadske.doc.

Фото: Поліція Києва

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7094
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду