Офіс генпрокурора створив робочу групу, яка контролюватиме розслідування злочинів проти журналістів

Офіс генпрокурора створив робочу групу, яка контролюватиме розслідування злочинів проти журналістів

17 Березня 2020
2116
17 Березня 2020
12:15

Офіс генпрокурора створив робочу групу, яка контролюватиме розслідування злочинів проти журналістів

2116
Офіс генерального прокурора створив робочу групу, яка займатиметься опрацюванням та узагальненням інформації щодо протидії кримінальним правопорушенням, вчиненим проти журналістів.
Офіс генпрокурора створив робочу групу, яка контролюватиме розслідування злочинів проти журналістів
Офіс генпрокурора створив робочу групу, яка контролюватиме розслідування злочинів проти журналістів

Про це 17 березня повідомляється на сайті Офісу.

Відповідний наказ підписав виконувач обов’язків генерального прокурора Віктор Чумак, який уже написав заяву про відставку зі своєї посади. 

Зокрема, йдеться про про хід і результати досудового розслідування та судового розгляду в провадженнях, процесуальне керівництво і підтримання публічного обвинувачення, у яких здійснюють прокурори Офісу генпрокурора.

«Підвищення ефективності досудового розслідування кримінальних правопорушень, вчинених стосовно журналістів, є пріоритетним для Офісу генерального прокурора. Відтак, у відомстві створено робочу групу, яка займатиметься аналізом стану нагляду за додержанням законів у таких провадженнях, у першу чергу, завдяки узгодженню взаємодії між структурними підрозділами Офісу Генерального прокурора та регіональними (обласними) прокуратурами», – йдеться в повідомленні.

Окрім того, робоча група за необхідності ініціюватиме вжиття координаційних заходів щодо підвищення ефективності досудового розслідування в цих справах.

Зазначимо, що 17 березня Верховна Рада за поданням президента України підтримала постанову про надання згоди на призначення Ірини Венедіктової на посаду генерального прокурора. За відповідне рішення проголосувало 269 народних депутатів.

Ірина Венедіктова народилася 21 вересня 1978 року у місті Харкові. Закінчила з відзнакою Харківський національний університет внутрішніх справ за спеціальностями «Правознавство» та «Менеджмент». З серпня по грудень 2019 року була головою Комітету Верховної Ради з питань правової політики. 28 грудня 2019 призначена на посаду т.в.о. директора Державного бюро розслідувань.

Нагадаємо, 6 листопада 2019 року голова парламентського комітету гуманітарної та інформаційної політики, народний депутат від «Слуги народу» Олександр Ткаченко повідомив, що депутати з його фракція будуть ініціювати рішення, згідно з яким злочини проти журналістів повинні розглядатися окремо. За його словами, на рівні тоді ще генерального прокурора Руслана Рябошапки обговорювалося питання щодо створення спеціального прокурорського підрозділу, який буде розслідувати справу проти журналістів; на рівні міністра внутрішніх справ Арсена Авакова – про створення спеціальних слідчих груп. 

Заступник міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, своєю чергою, повідомив, що на сайті відомства зранку 7 листопада з’явиться розділ «Злочини проти журналістів та хід їх розслідування», у якому буде висвітлюватися інформація по статистиці і щодо стадії розгляду справ, пов’язаних із журналістами.

14 січня 2020 року парламент ухвалив постанову «Про Рекомендації парламентських слухань на тему: "Безпека діяльності журналістів в Україні: стан, проблеми і шляхи їх вирішення"» за основу та в цілому.

Фото: Главком

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2116
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду