detector.media
14.02.2020 11:20
Єрмак про розслідування «Схем» щодо Зеленського: Неправда від початку і до кінця
Єрмак про розслідування «Схем» щодо Зеленського: Неправда від початку і до кінця
Керівник Офісу президента Андрій Єрмак розкритикував розслідування журналістів програми «Схеми: корупція в деталях» (проєкт «Радіо Свобода»), у якому йдеться про те, що президент Володимир Зеленський повернувся з Оману літаком, на якому прилетів секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев.

Про це 13 лютого він написав на своїй сторінці в Facebook.

«Чи можна назвати сюжет "Схеми" "Радіо Свобода" таким, що підкріплений фактами і є об‘єктивним? На жаль, ні. Де свідчення конкретних людей? Де об’єктивні дані? Чи почули глядачі хоч щось окрім фрази "за свідченням наших джерел"? Ми прагнемо діалогу, і готові коментувати факти. Основна проблема сюжету "Схем" в тому, що коментувати там нічого. Це все – неправда від початку і до кінця, і немає жодного об‘єктивного твердження, яке могло б стати реальним, ґрунтовним предметом для обговорення. Завтра будь-хто може випустити такий сюжет про будь-кого, у якому єдиним свідченням буде "як стверджують наші джерела" і абсолютно маніпулятивні фрази під драматичну музику», – заявив пан Єрмак.

Водночас він додав, що ОПУ готовий відповідати на будь-які питання та до спілкування з журналістами.

Прессекретарка президента Юлія Мендель, своєю чергою, також заперечила зустріч Володимира Зеленського й секретаря Ради безпеки РФ. «Вони справді ніколи не зустрічалися і не говорили», – написала вона в Facebook.

У розслідуванні програми «Схеми: корупція в деталях» говориться, що під час перебування президента Володимира Зеленського в Омані, туди 8 січня прилітав ексочільник російської ФСБ, нині секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев. А ввечері того ж дня, за даними видання, тим же бортом скористався пан Зеленський для повернення з Маската в Київ.

Крім того, журналісти з посиланням на власні джерела кажуть, що за два тижні до цього мер Харкова Геннадій Кернес і Роберт Тедеєв зустрічались з секретарем Ради безпеки Росії Миколою Патрушевим у Москві. Зазначається, що Роберт Тедеєв – двоюрідний брат екснародного депутата від «Партії регіонів» Ельбруса Тедеєва, помічником якого був новопризначений керівник Офісу президента Андрій Єрмак. Роберт Тедеєв підтвердив факт поїздки до Москви; водночас Геннадій Кернес заявив, що не зустрічався з офіційними представниками російської влади. Микола Патрушев не відповів на дзвінки журналістів.  

У Офісі президента заперечили зустріч пана Зеленського з секретарем Ради безпеки РФ. Також в ОПУ пригрозили журналістам судом: «У випадку подальшого дезінформування населення і недостатньої перевірки інформації редакцією програми Офіс президента буде змушений звернутися до суду для встановлення істини та спростування неправдивих фактів».

Нагадаємо, на новорічні свята президент Володимир Зеленськиий засвітився в українському Буковелі, але після цього несподівано був поміченийв Омані. У Facebook Офісу президента заявили, що туди він полетів власним коштом та рейсовим літаком, аби проводити там «зустрічі на найвищому рівні».

Згодом Офіс президента також опублікував фото зустрічі Володимира Зеленського з міністром, відповідальним за закордонні справи Султанату Оман, Юсуфом бін Аляві бін Абдаллою. У Офісі президента зазначили, що «сторони обговорили зміцнення відносин між країнами, зокрема зробили акценти на нарощуванні торговельно-економічної співпраці».

Фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY