Журналісти ТРК «Сігма» повідомили про перешкоджання

Журналісти ТРК «Сігма» повідомили про перешкоджання

13 Січня 2020
1116

Журналісти ТРК «Сігма» повідомили про перешкоджання

1116
Знімальна група ТРК «Сігма» 13 січня 2020 року повідомили про перешкоджання журналістській діяльності з боку працівників сміттєвого полігону в селі Смирнівка Харківської області. Унаслідок інцидент оператору заламали штатив.
Журналісти ТРК «Сігма» повідомили про перешкоджання
Журналісти ТРК «Сігма» повідомили про перешкоджання

Про це повідомляється на сайті інтернет-видання «Лозова.City», для якого знімальна група готувала сюжет. А саме: журналісти планували відзняти матеріал про сміттєвий полігон, на якому нібито зливають невідому білу речовину.

«На оператора Валерія Діденка накинувся завідуючий комунальним полігоном, так чоловік назвався, хоча знімальна група знаходилася за межами звалища. Чоловік вимагав припинити зйомку та почав штовхати техніку і працівника телеканалу. Як результат, штатив для роботи більше непридатний. Новий коштує до 30 тисяч гривень», – йдеться в повідомленні.

Журналісти викликали поліцію та написали заяву за фактом псування майна та перешкоджання професійній діяльності – ст. 171 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у Тернопільській області 25 листопада 2019 року між знімальною групою телеканалу «1+1» та працівниками Борщівської райдержадміністрації виник конфлікт, а саме: двоє осіб виривали мікрофон з рук журналіста та зачинили його в службовому кабінеті, а також пошкодили відеофайл запису самого інциденту. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Фото: Лозова.City

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1116
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду