В аеропорту «Київ» перешкоджали роботі журналістів 5 каналу, які чекали на приліт Зеленського

В аеропорту «Київ» перешкоджали роботі журналістів 5 каналу, які чекали на приліт Зеленського

9 Січня 2020
2289

В аеропорту «Київ» перешкоджали роботі журналістів 5 каналу, які чекали на приліт Зеленського

2289
Президент Володимир Зеленський в ніч на 9 січня повернувся з Оману в Україну.
В аеропорту «Київ» перешкоджали роботі журналістів 5 каналу, які чекали на приліт Зеленського
В аеропорту «Київ» перешкоджали роботі журналістів 5 каналу, які чекали на приліт Зеленського

Знімальну групу 5 каналу, яка чекала на приліт Володимира Зеленського в аеропорту «Київ», не пускали до терміналу «В». Про це повідомляється на сайті 5 каналу.

Журналістів намагалися з’ясувати, чи справді президент міг «повернутися до України літаком нардепа від "Опозиційної платформи – За життя"». За словами кореспондентки каналу Валерії Павленко, станом на 20:00 в аеропорту лишилася чекати пана Зеленського лише дві знімальна група.

«Потім кореспонденти "5 каналу" пішли до бізнес-терміналу, подумавши, що саме туди прилетить президент. Там сталася невелика сутичка. Журналіст розповіла: "До нас підійшли, як ми зрозуміли, представники охорони і попросили спочатку не підходити до воріт та не знімати. Але що саме не знімати і чому не знімати, нам не повідомляли"», – йдеться в повідомленні.

Після цього, як розповіла кореспондентка, на територію терміналу через ворота почав заїжджати кортеж. «Стверджувати, що це кортеж саме президента України, я не можу, тому що ми не бачили ні номерів машин, ні самого Зеленського". Спершу кортеж почав заїжджати у ворота бізнес-терміналу, куди нас не пустили. Тоді виникла невелика сутичка», – уточнила пані Павленко.

Журналістка також розповіла, що орієнтовно через 10 хвилин, як невеликий кортеж із п'яти автівок заїхав усередину до бізнес-терміналу, почали відкриватися і той самий кортеж почав виїжджати назад. Утім підтвердити інформацію, що це був кортеж саме президента України, журналісти 5 каналу не можуть, тому що не було видно номерів та обличь пасажирів авто.

Журналіст програми «Схеми: корупція в деталях» (спільний проєкт «Радіо Свобода» і телеканалу «UA:Перший») Михайло Ткач, своєю чергою, повідомив, що чартерний рейс Володимира Зеленського приземлився о 2:37 в Міжнародному аеропорту «Київ» (Жуляни).

«Очільник держави повернувся до Києва чартерним рейсом з Маската (столиці Оману) на літаку Bombardier Global Express 6000 із бортовим номером 9H-VJN, що використовується перевізником VistaJet – це авіакомпанія з головним офісом у Мальті. Знімальна група "Схем" зафіксувала, як після приземлення до літака під‘їхав автомобіль Mercedes-Benz Vito‎, який попрямував на Банкову і за 15 хвилин заїхав на територію Офісу президента. У будівлі ввімкнули світло на поверсі, де знаходиться кабінет президента. На вулицях довкола ОП журналісти помітили скупчення співробітників державної охорони», – повідомляє «Радіо Свобода».

Нагадаємо, 5 січня президента України Володимира Зеленського помітили в Омані – низка ЗМІ повідомили, що він перебуває там на відпочинку з родиною і оприлюднили фото.

Зранку 8 січня речниця президента Юлія Мендель повідомила, що президент терміново повертається в Київ через катастрофу літака Boeing 737-800  в Ірані. На борту літака рейсу PS 752 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України», що впав біля аеропорту Тегерана, перебувало 11 громадян України (2 пасажири та 9 членів екіпажу), 63 – Канади, 82 – Ірану, 3 – Німеччини, 10 – Швеції, 4 – Афганістану, 3 – Великої Британії.

Фото: 5 канал і Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2289
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду