Українська служба «Голосу Америки» відзначила 70-річчя

Українська служба «Голосу Америки» відзначила 70-річчя

14 Грудня 2019
2284

Українська служба «Голосу Америки» відзначила 70-річчя

2284
12 грудня 1949 року об 11 годині ранку за нью-йоркським часом відбувся перший ефір радіо «Голос Америки» українською мовою.
Українська служба «Голосу Америки» відзначила 70-річчя
Українська служба «Голосу Америки» відзначила 70-річчя

До 1954 року українська служба «Голосу Америки» знаходилась у Нью-Йорку. Першим керівником української редакції став Никифор Григоріїв. На початку колектив складався з 9 осіб, причому лише четверо з них говорили англійською і лише двоє були журналістами.

Завданням української редакції було «чесно розповідати про події в США і світі та про події в Україні, які приховувала радянська влада». Особлива увага приділялась питанню прав людини в Україні, арештам правозахисників, яких відсилали в ГУЛАГ, а також програмам про українців, які живуть у США.

70-80-ті роки в український службі «Голосу Америки» називають часом найбільшого розквиту, на той момент колектив зріс до 40 осіб.

У 1990-му було відкрито кореспондентський пункт у Києві. У 1993 році українська служба першою серед редакцій «Голосу Америки» розпочала телевізійне мовлення.

У грудні 2008 року «Голос Америки» припиняє радіомовлення українською.

«У час, коли медіа втрачають довіру, українська служба "Голосу Америки" лишається одним із найбільш надійних джерел інформації в Україні. 9 з 10 українців кажуть, що вони нам довіряють», - зазначила керівниця сучасної української служби «Голосу Америки».Мирослава Ґонґадзе.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2284
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду