Василевська-Смаглюк вважає, що її слова про свободу слова вирвали з контексту

Василевська-Смаглюк вважає, що її слова про свободу слова вирвали з контексту

29 Листопада 2019
2418
29 Листопада 2019
14:23

Василевська-Смаглюк вважає, що її слова про свободу слова вирвали з контексту

2418
Колишня журналістка телеканалу «1+1», нині народна депутатка від фракції «Слуга народу» Ольга Василевська-Смаглюк вважає, що її слова про те, що «в Україні варто трохи приглушити свободу слова» – вирвали з контексту.
Василевська-Смаглюк вважає, що її слова про свободу слова вирвали з контексту
Василевська-Смаглюк вважає, що її слова про свободу слова вирвали з контексту

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

«Можна бути тисячу разів правим, але який в цьому сенс, якщо твої слова вирвали з контексту. <…> Контекст помер. І сьогодні я це перевірила на собі. <…> Але я відверто здивувалась, що якісні і притомні міжнародні ЗМІ, як "Радіо Свобода" та їхній проєкт "Настоящее время", дозволить собі вирвані з контексту репліки», – повідомила вона.

Ольга Василевська-Смаглюк пояснила, що звертає увагу на доцільність самоцензури в людей, у яких є «схильність думок про убивства та знищення»: «Звідси і остання фраза про обмеження саме такої свободи слова. І ще раз підкреслю: між свободою слова і погрозами розправи на адресу президента є велика різниця. Саме цю думку я хотіла донести глядачам».

На її думку, скоро може стати нормою «"бєй жидов", або заклики до переслідування секс-меншин тощо».

Наводимо повну цитату пані Василевської-Смаглюк з ефіру каналу «Настоящее время»: «Є велика різниця між людиною, яка розірвавла портрет президента (у 2014 році у Вінниці активіст Юрій Павленко порвав портрет тоді ще президента Петра Порошенка, пізніше його засудили до 4,5 років за участь і організація масових заворушень. Правоохоронці тоді повідомили, що кримінальне провадження щодо засудженого не було пов’язане із розірванням портрета, – ДМ), і людиною, яка йому погрожує фізичною розправою (йдеться про Марусю Звіробій та Софію Федину,ДМ). Після чого, у цієї людини (Марусі Звіробій, – ДМ), зовсім випадково, знаходять три види зброї. Я дійсно вважаю, що була загроза життю президента і це не те ж саме, що "зачеплено почуття честі і гідності", про що говорить мій колега (Ахтем Чийгоз, – ДМ). Тому, думаю ці поняття потрібно розділяти. Якби це відбувалося б у Криму, у нинішніх умовах, або в Росії – то цю людину, не чекали б санкцій суду для того, щоб провести там обшуки. Їй б просто посадили в тюрму без суду і слідства. Мені здається, що в нас в країні настільки сильна свобода слова, що її пора б уже трохи приглушити, з поваги до інституту президентства фільтрувати свою мову».

Як писав ДМ, колишня журналістка телеканалу «1+1», нині народна депутатка від фракції «Слуга народу» Ольга Василевська-Смаглюк вважає, що з поваги до президента в Україні варто «трохи приглушити свободу слова». Про це вона сказала, коментуючи обшуки в блогерки й волонтерки Олени Біленької (відомої як Маруся Звіробій), які провели в рамках провадження про погрози президенту України.

Нагадаємо, що депутатка Софія Федина і волонтерка Маруся Звіробій записали відео, у якому обговорили поїздку Володимира Зеленського до Золотого Луганської області. «Там ненароком може вибухнути граната. А ще там обстріли бувають... Було б дуже яскраво, якщо б це сталося під час московського обстрілу, коли хтось у блакитний або білій сорочечці попреться на передову», - сказала Федина під час стріму.

Нардеп від «Слуги народу» Олександр Качура поскаржився в ГПУ через цей відеозапис. У Генпрокуратурі підтвердили, що відкрили відповідне провадження, його розслідує Державне бюро розслідувань.

Голова Служби безпеки України Іван Баканов сказав, що в СБУ теж є провадження щодо висловлювань Софії Федини. За його словами, якщо лінгвістична експертиза підтвердить, що це була реальна погроза, то йтиметься про ув’язнення. 

26 листопада Державне бюро розслідувань скерувало до Генеральної прокуратури України проєкт повідомлення про підозру народній депутатці від «Європейської солідарності» Софії Федині через погрозу вбивством президенту України Володимиру Зеленському, а також волонтерці й блогерці Марусі Звіробій.

28 листопада Державне бюро розслідувань провело обшуки в помешканні Олени Біленької, відомої як блогерка й волонтерка Маруся Звіробій.

Фото: Ольга Василевська-Смаглюк / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2418
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
МИКОЛА
1581 дн. тому
А я ж із цією курвою навчався разом, а потім працював в якійсь довбаній газетьонці з малюпусеньким накладом, але ж їй в ОБЛИЧЧЯ я побоюся сказати, що вона курва! Я дуже жалюгідний, тому топчуся тут у коментах))))
Українець
1581 дн. тому
"Бий українців можна?" Щойно д овлади "приглушити треба свободу слова". Телеканали Медведчука все ростуть і ростуть. Призидент публічна особа і на нього багато стрілок летітимуть звідусіль. В Україні через війну багато людей зі зброє і баченням ситуації. Боятись усіх? Може ви "жиди" щось робити не так що боїтесь Марусь Звіробійок прикриваючись "інститутом президентства" "загрозою життю"? Звідки цей страх?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду