ДБР прийшло з обшуками до блогерки й волонтерки Марусі Звіробій (ВІДЕО)

ДБР прийшло з обшуками до блогерки й волонтерки Марусі Звіробій (ВІДЕО)

28 Листопада 2019
2809
28 Листопада 2019
12:16

ДБР прийшло з обшуками до блогерки й волонтерки Марусі Звіробій (ВІДЕО)

2809
Державне бюро розслідувань 28 листопада проводить обшуки в помешканні Олени Біленької, відомої як блогерка й волонтерка Маруся Звіробій.
ДБР прийшло з обшуками до блогерки й волонтерки Марусі Звіробій (ВІДЕО)
ДБР прийшло з обшуками до блогерки й волонтерки Марусі Звіробій (ВІДЕО)

Цю інформацію ДБР підтвердило «Радіо Свобода».

У Держбюро відмовилися повідомити подробиці та уточнити, чи відбудеться аналогічний обшук у народної депутатки Софії Федини. Зазначимо, що раніше ДБР скерувало до Генеральної прокуратури України проєкт повідомлення про підозру Софії Федині та Марусі Звіробій через погрозу вбивством президенту України Володимиру Зеленському.

Про обшук стало відомо зранку 28 листопада з трансляції пані Звіробій. На відео чути голос чоловіка, який називає себе слідчим ДБР Ігорем Ковизою.

«Для забезпечення безпеки присутні оперативні співробітники СБУ та представники спецпідрозділу "Альфа". Я – слідчий Державного бюро розслідувань Ковиза Ігор Анатолійович. На даний час розпочинаємо слідчу дію – обшук. Ухвала вам вручена, ознайомтесь, будь ласка. Будь ласка, віддайте свій мобільний телефон і мобільні телефони всіх учасників. Мобільний телефон віддайте, він зазначений в ухвалі», – сказав слідчий, після цього через деякий час трансляція переривається.

Нагадаємо, що депутатка Софія Федина і волонтерка Маруся Звіробій записали відео, у якому обговорили поїздку Володимира Зеленського до Золотого Луганської області. «Там ненароком може вибухнути граната. А ще там обстріли бувають... Було б дуже яскраво, якщо б це сталося під час московського обстрілу, коли хтось у блакитний або білій сорочечці попреться на передову», - сказала Федина під час стріму.

Нардеп від «Слуги народу» Олександр Качура поскаржився в ГПУ через цей відеозапис. У Генпрокуратурі підтвердили, що відкрили відповідне провадження, його розслідує Державне бюро розслідувань.

Голова Служби безпеки України Іван Баканов сказав, що в СБУ теж є провадження щодо висловлювань Софії Федини. За його словами, якщо лінгвістична експертиза підтвердить, що це була реальна погроза, то йтиметься про ув’язнення. 

26 листопада Державне бюро розслідувань скерувало до Генеральної прокуратури України проєкт повідомлення про підозру народній депутатці від «Європейської солідарності» Софії Федині через погрозу вбивством президенту України Володимиру Зеленському, а також волонтерці й блогерці Марусі Звіробій.

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2809
Читайте також
30.07.2020 16:59
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
10 473
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Перець
1572 дн. тому
Тобто, коли 95 квартал роками на увесь світ виставляв усіх українських президентів недалекими дурниками - це було нормально. І коли на екрані Зеленський з двох автоматів розстрілював Верховну раду - це теж нормально. Що дозволено Юпітеру, як то кажуть.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду