Газета The New York Times оприлюднила карту України без Криму

Газета The New York Times оприлюднила карту України без Криму

7 Листопада 2019
2758
7 Листопада 2019
11:40

Газета The New York Times оприлюднила карту України без Криму

2758
Американська газета The New York Times проілюструвала одну із своїх статей картою України без окупованого Криму.
Газета The New York Times оприлюднила карту України без Криму
Газета The New York Times оприлюднила карту України без Криму

Про це повідомляє Посольство України в США в Facebook.

«Американське видання знову використало карту з чітким порушення міжнародно визнаного кордону України у одній зі своїх останніх статтей – "A Disgraced Ukrainian Oligarch’s Bizarre Ski Resort Plan"», – йдеться в повідомленні.

Посольство звернулося до редакторів видання із закликом «не припускатися помилок у зображенні Криму на карті України та не грати на руку російській інформаційній пропаганді».

У дипвідомстві розраховують на оперативну реакцію журналістів видання.

Нагадаємо, 23 червня американська газета Los Angeles Times опублікувала матеріал Джеффа Опдайка, у якому він дає рекомендації читачам щодо відвідин анексованого Криму. Він також називає кримське місто Ялта «російською Санта-Барбарою». Автор також вказує, що бажаючим поїхати в анексований Крим «необхідна віза Росії», хоча й зазначає, що США не рекомендує своїм громадянам відвідувати півострів. 

Речниця Міністерства закордонних справ України Катерина Зеленко, своєю чергою, повідомила, що посольство України у США звернеться до редакції Los Angeles Times щодо цього матеріалу.

Згодом американська газета Los Angeles Times внесла правки стосовно українського законодавства та рекомендацій Державного департаменту США до статті з рекомендаціями читачам щодо відвідин анексованого Криму, у якій вказують, що бажаючим поїхати «необхідна віза Росії». Редакція вважає, що в такому вигляді матеріал «відповідає їх журналістській етиці». Міністерство інформаційної політики 9 липня підготувало офіційний лист з позицією України, який відправили в редакцію Los Angeles Times. МІП закликав редакцію газети «врахувати позицію України та цивілізованого світу щодо статусу півострова».

Фото: Посольство України в США / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2758
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду