Портнов відреагував на заяву «Радіо Свобода» новими погрозами

Портнов відреагував на заяву «Радіо Свобода» новими погрозами

2 Листопада 2019
4171
2 Листопада 2019
12:17

Портнов відреагував на заяву «Радіо Свобода» новими погрозами

4171
Колишній заступник голови Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов заявив, що і надалі буде оприлюднювати персональну інформацію «всіх причетних» працівників ЗМІ.
Портнов відреагував на заяву «Радіо Свобода» новими погрозами
Портнов відреагував на заяву «Радіо Свобода» новими погрозами

Про це він написав у своєму каналі в Telegram.

Як відомо, 31 жовтня Портнов виклав персональні дані водія знімальної групи програми «Схеми», яка займається дослідженням його діяльності, а саме: повні паспортні дані та домашню адресу водія, номери авто.

Редакція «Схем» розцінила це як прямий тиск на команду журналістів. Натомість Андрій Портнов заявив, що і надалі публікуватиме персональні дані. Він також звинуватив «Радіо Свобода», чиїм проєктом є «Схеми», у начебто манії величі та поширенні недостовірної інформації.

«Звичайно, в наступний раз я поступлю ще чіткіше і креативніше, але ключовий сигнал цієї історії - стурбованість про розкриття їх особистих даних. Ну раз є такі думки, то будемо йти назустріч побоюванням і тепер публікувати дані про всі їх автомобілі, персональні відомості про причетних співробітників одіозного ЗМІ, місця їх проживання, біографії, паспортні дані та інші реквізити до десятого коліна», - йдеться в дописі Андрія Портнова.

Він також закликав «своїх знайомих з аналогічними випадками поділитися своїми напрацюваннями щодо незаконної діяльності щодо них».

«Думаю, буде не зайвою і періодична показова прогулянка з біноклем біля місця проживання, аналіз приватного життя і ненав'язливий супровід в темний час доби в автомобілі з опущеними козирками і затемненими стеклами. Я сформую банк даних про кожного і буду оприлюднювати кожне прізвище, хто б не піднімав з цього приводу виття», - заявив Портнов.

Раніше ми детально писали, хто такий Андрій Портнов насправді, а також пояснювали, чому його не можна титрувати як правозахисника. У 2010 році він став заступником глави Адміністрації Віктора Януковича і керівником Головного управління з питань судової реформи та судоустрою. Як розповіла в коментарі «Детектору медіа» співкоординаторка Громадської ради доброчесності Галина Чижик, Портнов мав вплив не лише на кадрову політику в судовій системі, а й на рішення суддів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4171
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду