У Дніпрі підпалили автівку журналіста і активіста «Опозиційної платформи – За життя» Володимира Пісоцького

29 Квітня 2019
1575

У Дніпрі підпалили автівку журналіста і активіста «Опозиційної платформи – За життя» Володимира Пісоцького

1575
27 квітня у Дніпрі невідомі спалили автівку головного редактора газети «Зоря» та керівника прес-служби дніпропетровської обласної організації «Опозиційної платформи – За життя» Володимира Пісоцького. Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом умисного пошкодження майна.
У Дніпрі підпалили автівку журналіста і активіста «Опозиційної платформи – За життя» Володимира Пісоцького

Про це йдеться на сайті Національної поліції у Дніпропетровській області.

Наразі поліцейські опитують можливих свідків, тривають оперативно-розшукові заходи, спрямовані на встановлення всіх обставин події. Кримінальне провадження відкрите за статтею 194, частина 2 Кримінального кодексу України. Вона передбачає позбавлення волі на строк від трьох до десяти років. 

«Опозиційної платформи – За життя» вважає цей підпал спробою залякати журналіста та активіста політичної сили: «Крім того, що Володимир - популярний на Дніпропетровщині журналіст, він ще відомий своєю активною опозиційною діяльністю». Політсила закликала правоохоронців знайти винних і розслідувати цю справу.

Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко на своїй сторінці у «Фейсбук» наголосив на тому, що підпал продовжує серію залякувань вогнем журналістів у Дніпропетровській області: «Свого часу підпалили автомобіль теж головного редактора «Зорі» (на той час) Ксенії Зайцевоі. У Кам‘янському згоріло авто відомого журналіста і редактора Сергія Гузя. Так само у Кам‘янському вигоріла редакція місцевого видання «Событие». Жодна з попередніх справ підпалів журналістського майна належно не розслідувана! Відповідно, безкарність призводить до нових атак і залякувань».

Він розцінює підпал як наступ на свободу слова.

Нагадаємо, наприкінці лютого на Київщині невідомі спалили авто блогера Василя Крутчака.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1575
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду