У Києві напали на головного експерта StateWatch та автора «Дзеркала тижня»

У Києві напали на головного експерта StateWatch та автора «Дзеркала тижня»

8 Листопада 2019
1274
8 Листопада 2019
12:56

У Києві напали на головного експерта StateWatch та автора «Дзеркала тижня»

1274
У зв’язку із нападом поліція порушила кримінальне провадження за статтею про хуліганство.
У Києві напали на головного експерта StateWatch та автора «Дзеркала тижня»
У Києві напали на головного експерта StateWatch та автора «Дзеркала тижня»

У Києві вранці 8 листопада двоє невідомих напали на головного експерта StateWatch та автора «Дзеркала тижня. Україна» Олександра Лемєнова. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Сьогодні о 7.45 за вулицею Максимовича, 2 на мене скоїли напад. Кастет (або щось дуже схоже), балончик Терен 4М, два молодика. Якийсь "дитячий садочок", тікали як останні боягузи. Шкода, напад розпочався з удару в голову позаду, а потім із "запшиканими" очима важко бігти за нападником. Зафіксовано все в процесуальному порядку, злочинців, як і замовників, будуть шукати», – розповів пан Лемєнов.

Поліція повідомила, що розпочали комплекс розшукових заходів, спрямованих на встановлення та затримання осіб, причетних до цієї події: «Зібрані відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчим відділом Голосіївського управління поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років».

Правоохоронці уточнили, що потерпілому лікарі надають медичну допомогу.

Нагадаємо, 6 листопада голова парламентського комітету гуманітарної та інформаційної політики, народний депутат від «Слуги народу» Олександр Ткаченко повідомив, що депутати з його фракція будуть ініціювати рішення, згідно з яким злочини проти журналістів повинні розглядатися окремо. Він додав, що «Слуги народу» ініціюватимуть створення спецпідрозділу на рівні ГПУ та групи в МВС, які будуть розслідувати справи щодо журналістів. Заступник міністра внутрішніх справ Антона Геращенка на парламентських слуханнях повідомив, що на сайті відомства зранку 7 листопада з’явиться розділ «Злочини проти журналістів та хід їх розслідування», у якому буде висвітлюватися інформація по статистиці і щодо стадії розгляду справ, пов’язаних із журналістами.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1274
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду