У Миколаєві невідомий напав на журналіста місцевого видання

У Миколаєві невідомий напав на журналіста місцевого видання

1 Грудня 2019
1722

У Миколаєві невідомий напав на журналіста місцевого видання

1722
30 листопада пізно ввечері журналіст місцевого сайту «Новини-N» Олександр Влащенко повертався додому, коли до нього підійшов невідомий і бризнув йому в обличчя з газового балончика.
У Миколаєві невідомий напав на журналіста місцевого видання
У Миколаєві невідомий напав на журналіста місцевого видання

Про це повідомляється на сайті «Новини-N».

За словами Влащенка, його також кілька разів ударили кулаком в обличчя. Скільки було нападників - один або декілька - він не пам'ятає. Нічого з грошей та речей журналіста не пропало.

Олександр Влащенко зміг самостійно дістатися дому, звідки його близькі викликали поліцію та швидку допомогу. Лікар «швидкої» діагностував ураження слизових оболонок очей, порожнини рота і трахеї невідомою речовиною, а також травматичне ушкодження нижньої губи. Травма, за словами лікаря, вимагає хірургічного втручання.

Слідчі поліції Миколаївської обалсті розпочали кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 125 КК України «Умисне легке тілесне ушкодження», санкція статті передбачає покарання від накладення штрафу до виправних робіт на строк до одного року.

У виданні «Новини-N» зазначають, що журналіст і раніше зазнавав нападів. У жовтні 2012 року на Олександра Влащенка було скоєно напад, в результаті якого він отримав кульове поранення в голову з пневматичного пістолета. Куля застрягла глибоко в тканиніх головного мозку, її не дістали. Нападники були засуджені до позбавлення волі.

У вересні 2014 року, за інформацією видання, Влащенко був викрадений невідомими. Йому одягли на голову мішок, заштовхали в машину і вивезли за місто. Там його утримували близько 5 годин, допитували, погрожували вбивством. Журналіст звертався до правоохоронних органів, однак нападників не знайшли.

Нагадаємо, у Києві невідомі напали на головного експерта StateWatch та автора «Дзеркала тижня».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1722
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду