detector.media
25.10.2019 18:36
МВС планує щоквартально подавати звіт про розслідування злочинів проти журналістів
МВС планує щоквартально подавати звіт про розслідування злочинів проти журналістів
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков дав доручення своєму заступнику Антону Геращенку та голові Національної поліції Ігорю Клименку координувати зусилля МВС та Нацполіції для ефективного реагування на факти перешкоджання журналістській діяльності.

Про це він сказав під час зустрічі з головою Національної спілки журналістів України Сергієм Томіленком, повідомляє пресслужба МВС.

Так, у структурі МВС буде призначено осіб високого рівня, відповідальних за ефективність розслідування злочинів проти журналістів, також планується регулярно звітувати про зусилля щодо захисту медійників.

«Міністерство внутрішніх справ відкрите до діалогу щодо покращення безпеки українських журналістів. Перед Національною поліцією ставимо завдання запровадити режим ефективного оперативного реагування на факти перешкоджання журналістів», - заявив Арсен Аваков.

Також міністр погодився забезпечити персональне реагування на резонансні нападів на журналістів у регіонах. Зокрема, це справа підпалу автомобіля журналіста Сергія Гузя в Кам’янському Дніпропетровської області, побиття телеоператора Вадима Макарюка у Харкові, напад радикалів на агентство «Укрінформ», стрілянина по прес-центру газети «Новий день» у Херсоні, побиття журналістів у Вінниці, на Чернігівщині, Житомирщині та Одещині. Окремо має пройти належне службове розслідування факту побиття фотокора Ігоря Єфімова співробітниками міліції у часи Євромайдану в лютому 2014-го року.

За даними МВС, протягом 9 місяців 2019 року слідчими Нацполіції зареєстровано 158 кримінальних правопорушень щодо журналістів. Також за цей час до суду направлено обвинувальні акти у 10 кримінальних провадженнях за 12 кримінальними правопорушеннями. У 156 випадках слідчими прийнято рішення про закриття провадження. Загалом станом на 10 жовтня 2019 року Нацполіція розслідує 260 правопорушень цієї категорії.

Раніше Генеральна прокуратура на запит Інституту масової інформації повідомляла, що за 9 місяців 2019 року правоохоронці зареєстрували 187 кримінальних проваджень щодо злочинів, скоєних стосовно працівників засобів масової інформації, з яких 58 закрили.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY