Директор каналу «Сіріус» звинуватив «112 Україна» у «крадіжці» сюжету

Директор каналу «Сіріус» звинуватив «112 Україна» у «крадіжці» сюжету

26 Липня 2019
2614

Директор каналу «Сіріус» звинуватив «112 Україна» у «крадіжці» сюжету

2614
Директор телеканалу «Сіріус» Віталій Мещеряков звинуватив телеканал «112 Україна» у «крадіжці» сюжету.
Директор каналу «Сіріус» звинуватив «112 Україна» у «крадіжці» сюжету
Директор каналу «Сіріус» звинуватив «112 Україна» у «крадіжці» сюжету

Про це 25 липня він написав на своїй сторінці в Facebook.

«Чудова "робота" колег зі 112 каналу – крадіжка відео разом із синхронами. Для чого витрачатися на зарплати журналісту та оператору, бензин і т.д., якщо можна просто взяти без дозволу?», – зазначив він.  

У сюжеті йшлося про Окружну виборчу комісію №70, яка останньою завершила опрацьовувати протоколи, робота затягнулася через отруєння представників комісії.

У коментарі «Детектору медіа» Віталій Мещеряков зауважив, що інші канали – 5 канал та «1+1» – звернулися до них по дозвіл.

«Є встановлені юридичні і законні норми, як працюють усі телеканали. До нас по цьому сюжету 5 канал звертався за дозволом, "1+1" звертався по дозвіл. Я розумію, якби звернулися й попросили. Ми з багатьма колегами обмінюємося матеріалами – це нормальна практика: попросити якісь кадри, обмінятися синхроном. Ми все абсолютно адекватно сприймаємо. Але просто взяти без дозволу, разом з синхронами – як це називається?», – наголосив він.

Юрист каналу «Сіріус» уточнив, що наразі подавати скаргу та вживати активних дій щодо 112 каналу не планують.

«Ми дали знати. Очевидно, цього разу активних дій вживати не будемо про неприйнятність їхньої поведінки. Вони повідомленні й проінформовані. Наступні рази ми безумовно будемо реагувати активно», – підкреслив він.

Зазначимо, що на сайті каналу йдеться, що «використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на телеканал "Сіріус"». Водночас «112 Україна» вказав, що сюжет взято з «Сіріуса», однак на більшості кадрів лого каналу заблюрили.

На питання «Детектора медіа», чи планує телеканал «Сіріус» змінити вимоги до ретрансляції сюжетів, юрист відповів: «Зараз у нас трошки період важкий і часу цим займатися немає. Дуже зайняті – виборчий період. А до цього питання повернемося за кілька днів».

«Детектор медіа» звернувся до генерального продюсера «112 Україна» Артема Марчевського по коментар, у ході розмови він назвав ситуацію «абсурдною». Водночас він додав, що нічого про інцидент не чув та порадив звернутися до пресслужби каналу. ДМ намагався зв’язатися з ними телефоном та 25 липня направив запит до пресслужби «112 Україна», однак відповіді станом на 26 липня 17:00 не отримав.  

Нагадаємо, у квітні 2018 року ексменеджер Закарпатської регіональної філії Національного суспільного телебачення України Віталій Мещеряков став директором телекомпанії «Сіріус».

12 жовтня 2017 року стало відомо, що помічник-консультант народного депутата із Закарпаття Віктора Балоги Роман Поворозник став власником супутникового телеканалу із Закарпаття Si Sirius (ТОВ «Сіріус медіа продакшн»). Нового власника до ліцензії телеканалу внесла на минулому засіданні 5 жовтня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

Попереднім власником каналу був керівник київської аграрної компанії «Агролідер» Олег Колеба. Із цим власником компанія ТОВ «Сіріус медіа продакшн» рік тому отримала ліцензію на супутниковий телеканал Si Sirius. Планувалося, що за тематикою канал матиме етнічне спрямування, його програми будуть зорієнтовані на національні меншини, що проживають у Західній Україні.

Фото: Віталій Мещеряков / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2614
Читайте також
25.07.2019 10:30
Ольга Ваганова
для «Детектора медіа»
2 757
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду