Віталій Мещеряков став директором телекомпанії «Сіріус»

Віталій Мещеряков став директором телекомпанії «Сіріус»

10 Квітня 2018
3871
10 Квітня 2018
13:24

Віталій Мещеряков став директором телекомпанії «Сіріус»

3871
Своїм завданням новий директор «Сіріусу» бачить створення телеканалу, подібного якому Закарпаття ще не має
Віталій Мещеряков став директором телекомпанії «Сіріус»
Віталій Мещеряков став директором телекомпанії «Сіріус»

Екс-менеджер Закарпатської регіональної філії Національного суспільного телебачення України Віталій Мещеряков став директором телекомпанії «Сіріус».

Цю інформацію в коментарі «Детектору медіа» підтвердив сам пан Мещеряков.

За його словами, хоча в регіональних ЗМІ інформація про його нову посаду з’явилася лише днями, директором «Сіріусу» він став 16 березня. На рішення Віталія Мещерякова прийняти відповідну пропозицію вплинула, сказав він «ДМ», обіцянка інвестора (місцеві ЗМІ пов’язують «Сіріус» із народним депутатом України Віктором Балогою, - ред.) не втручатися в редакційну політику і амбітна мета - створення каналу, подібного якому немає на Закарпатті, з поступовим виходом на загальноукраїнський рівень.

Канал матиме три студії — в Мукачевому, Ужгороді і Києві, які взаємодіятимуть.

Наразі на каналі будується студія і формується команда, зокрема на «Сіріус» перейшла з іншого комерційного каналу, 21-го, команда новинарів, повідомив пан Мещеряков. Він також анонсував прихід на телеканал й інших відомих в регіоні журналістів.

Зараз «Сіріус» мовить на супутнику, водночас ведуться переговори з кабельними мережами.

«Існує конкуренція політичних поглядів, місцева влада не зацікавлена, щоб в області з’явився потужний незалежний від неї канал, — сказав також Віталій Мещеряков у коментарі «ДМ», - однак у нас є намір створити справжній канал, не для обслуговування політичних інтересів».    

Як повідомляв «Детектор медіа», 12 жовтня 2017 року стало відомо, що помічник-консультант народного депутата із Закарпаття Віктора Балоги Роман Поворозник став власником супутникового телеканалу із Закарпаття Si Sirius (ТОВ «Сіріус медіа продакшн»). Нового власника до ліцензії телеканалу внесла на минулому засіданні 5 жовтня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

Попереднім власником каналу був керівник київської аграрної компанії «Агролідер» Олег Колеба. Із цим власником компанія ТОВ «Сіріус медіа продакшн» рік тому отримала ліцензію на супутниковий телеканал Si Sirius. Планувалося, що за тематикою канал матиме етнічне спрямування, його програми будуть зорієнтовані на національні меншини, що проживають у Західній Україні.

Нагадаємо також, що 30 березня голова Закарпатської обласної організації НСЖУ Віталій Мещеряков оприлюднив відкрите звернення, в якому Закарпатська обласна організація Національної спілки журналістів України заявила про нівелювання статусу журналіста в області псевдожурналістами Ларисою Ступак та Іваном Данацком і про відмежування від діяльності таких журналістів. 

Фото: Закарпатський кореспондент

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3871
Читайте також
03.04.2018 14:27
«Суспільне мовлення»
Суспільне мовлення
0
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду