Поліція вручила підозру в провадженні щодо сутички з журналістом «Страни»

Поліція вручила підозру в провадженні щодо сутички з журналістом «Страни»

26 Липня 2019
1887

Поліція вручила підозру в провадженні щодо сутички з журналістом «Страни»

1887
Поліція 25 липня вручила підозру учаснику бойових дій на Донбасі Олексію Цимбалюку, що відомий як свідок у справі про підготовку замаху на Аркадія Бабченка, через сутичку з журналістом «Страни» Владиславом Бовтруком.
Поліція вручила підозру в провадженні щодо сутички з журналістом «Страни»
Поліція вручила підозру в провадженні щодо сутички з журналістом «Страни»

Про це повідомив адвоката Масі Найєма на своїй сторінці в Facebook.

«Олексію Цимбалюку вручили підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 345-1 КК України (погроза або насильство щодо журналіста). Олексій Цимбалюк приймав участь у спецоперації СБУ "Вбивство Аркадія Бабченка".  Підозру вручили за перепалку з особою, яка тепер називає себе журналістом "Страни.юа" Владиславом Бовтруком, під час акції на Майдані Незалежності проти реєстрації кандидатами в народні депутати Андрія Клюєва та Анатолія Шарія 2 липня цього року», – розповів він.

За його словами, Олексій Цимбалюк прийшов до відділку Шевченківського управління поліції Головного управління Національної поліції в Києві, попри те, що «в підозрі вказана інша адреса реєстрації».

Крім того, Масі Найєма додав, що у відділку поліції Олексієм Цимбалюком було заявлено про те, що в діях Владислава Бовтрука він вбачає образу національної честі та гідності, поєднані з погрозами.

Нагадаємо, поліція 3 липня 2019 року відкрила кримінальне провадження за заявою журналіста «Страни» Владислава Бовтрука про побиття під час висвітлення акції протесту. «Страна» заявила, що її кореспондента Владислава Бовтрука 2 липня 2019 року побили під час акції на Майдані Незалежності проти реєстрації блогера Анатолія Шарія та ексглави Адміністрації президента Віктора Януковича – Андрія Клюєва кандидатами в народні депутати, куди журналіст прийшов за редакційним завданням. Згодом журналіст упізнав нападника: ним нібито виявися учасник бойових дій на Донбасі Олексій Цимбалюк, відомий як свідок у справі про підготовку замаху на Аркадія Бабченка. Натомість у поліції тоді цю інформацію не підтвердили. 

Колишній очільник одеського осередку «Правого сектору» Сергій Стерненко, своєю чергою, стверджує, що Владислав Бовтрук сам провокував Олексія Цимбалюка.

Члени Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики підтримали звернення до МВС та ГПУ, щоб в цих відомствах взяли під особистий контроль побиття журналіста інтернет-видання «Страна.ua» Владислава Бовтрука.

Фото: Масі Найєма / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1887
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду