detector.media
26.07.2019 11:10
Поліція вручила підозру в провадженні щодо сутички з журналістом «Страни»
Поліція вручила підозру в провадженні щодо сутички з журналістом «Страни»
Поліція 25 липня вручила підозру учаснику бойових дій на Донбасі Олексію Цимбалюку, що відомий як свідок у справі про підготовку замаху на Аркадія Бабченка, через сутичку з журналістом «Страни» Владиславом Бовтруком.

Про це повідомив адвоката Масі Найєма на своїй сторінці в Facebook.

«Олексію Цимбалюку вручили підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 345-1 КК України (погроза або насильство щодо журналіста). Олексій Цимбалюк приймав участь у спецоперації СБУ "Вбивство Аркадія Бабченка".  Підозру вручили за перепалку з особою, яка тепер називає себе журналістом "Страни.юа" Владиславом Бовтруком, під час акції на Майдані Незалежності проти реєстрації кандидатами в народні депутати Андрія Клюєва та Анатолія Шарія 2 липня цього року», – розповів він.

За його словами, Олексій Цимбалюк прийшов до відділку Шевченківського управління поліції Головного управління Національної поліції в Києві, попри те, що «в підозрі вказана інша адреса реєстрації».

Крім того, Масі Найєма додав, що у відділку поліції Олексієм Цимбалюком було заявлено про те, що в діях Владислава Бовтрука він вбачає образу національної честі та гідності, поєднані з погрозами.

Нагадаємо, поліція 3 липня 2019 року відкрила кримінальне провадження за заявою журналіста «Страни» Владислава Бовтрука про побиття під час висвітлення акції протесту. «Страна» заявила, що її кореспондента Владислава Бовтрука 2 липня 2019 року побили під час акції на Майдані Незалежності проти реєстрації блогера Анатолія Шарія та ексглави Адміністрації президента Віктора Януковича – Андрія Клюєва кандидатами в народні депутати, куди журналіст прийшов за редакційним завданням. Згодом журналіст упізнав нападника: ним нібито виявися учасник бойових дій на Донбасі Олексій Цимбалюк, відомий як свідок у справі про підготовку замаху на Аркадія Бабченка. Натомість у поліції тоді цю інформацію не підтвердили. 

Колишній очільник одеського осередку «Правого сектору» Сергій Стерненко, своєю чергою, стверджує, що Владислав Бовтрук сам провокував Олексія Цимбалюка.

Члени Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики підтримали звернення до МВС та ГПУ, щоб в цих відомствах взяли під особистий контроль побиття журналіста інтернет-видання «Страна.ua» Владислава Бовтрука.

Фото: Масі Найєма / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY