Поліція відкрила провадження через побиття журналіста «Страни»

Поліція відкрила провадження через побиття журналіста «Страни»

3 Липня 2019
2711

Поліція відкрила провадження через побиття журналіста «Страни»

2711
Поліція 3 липня відкрила кримінальне провадження за заявою журналіста «Страни» Владислава Бовтрука про побиття під час висвітлення акції протесту.
Поліція відкрила провадження через побиття журналіста «Страни»
Поліція відкрила провадження через побиття журналіста «Страни»

Про це «Детектору медіа» повідомили в пресслужбі Шевченківського управління поліції ГУНП у Києві.  

У поліції наразі не уточнюють, за якою статтею було відкрито провадження. За даними «Страни», провадження відкрили за фактом порушення ч. 2 ст. 345-1 ККУ (умисне заподіяння журналісту побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку із здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності).

«Страна» заявляє, що 2 липня її кореспондента Владислава Бовтрук побили під час акції на Майдані Незалежності проти реєстрації блогера Анатолія Шарія та ексглави Адміністрації президента Віктора ЯнуковичаАндрія Клюєва кандидатами в народні депутати, куди журналіст прийшов за редакційним завданням.

Крім того, видання пише, що журналіст упізнав нападника: ним нібито виявися учасник бойових дій на Донбасі Олексій Цимбалюк, відомий як свідок у справі про підготовку замаху на Аркадія Бабченка. Натомість у поліції цю інформацію не підтверджують.

Колишній очільник одеського осередку «Правого сектору» Сергій Стерненко, своєю чергою, стверджує, що Владислав Бовтрук сам провокував Олексія Цимбалюка.

«Свідки кажуть, що Бовтрук завчасно прийшов на Майдан і дуже дивно себе поводив: постійно озирався, нервово плював собі під ноги та вишукував когось очима в натовпі. Коли він побачив Олексія Цимбалюка, то підбіг до нього зі спини та раптово почав кричати. Олексій повернувся, злякавшись раптового крику, та побачив Бовтрука, який в той момент вигукнув "ето тєбє за Шарія!" і штовхнув Олексія»,написав він у Facebook.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2711
Читайте також
03.10.2018 10:30
Юрій Луканов
для «Детектора медіа»
2 411
04.07.2018 14:00
Петро Бурковський
для «Детектора медіа»
0
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду