У Харкові оператора Вадима Макарюка перевели з реанімації в палату

У Харкові оператора Вадима Макарюка перевели з реанімації в палату

20 Червня 2019
1891

У Харкові оператора Вадима Макарюка перевели з реанімації в палату

1891
Оператора служби новин «Вісті» Вадима Макарюка, якого 7 червня побили на території торговельного центру «Барабашово» у Харкові, перевели з реанімації в палату. У нього ретроградна амнезія, дезорієнтація та не працює права рука.
У Харкові оператора Вадима Макарюка перевели з реанімації в палату
У Харкові оператора Вадима Макарюка перевели з реанімації в палату

Про це 19 червня повідомила його колега журналіста Ганна Черненко на своїй сторінці в Facebook.

«Йому краще. Немає гострої загрози життю, але залишається ризик повторного інсульту. Гострий період 4 місяці. Лікарі перевели в палату. Усе, що змогли – медики зробили, тепер справа за внутрішніми силами – він відновлює пам'ять і себе самого. Наслідком інсульту стала ретроградна амнезія і дезорієнтація. Крім цього не працює права рука. Цим зайняті реабілітологи», – розповіла вона.

Як писав ДМ, 7 червня на території торговельного центру «Барабашово» сталася сутичка між групами активістів, внаслідок чого постраждав телеоператор Вадим Макарюк. Зараз він перебуває в реанімації.

Відділ комунікації поліції Харківської області повідомив, що слідчими відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста), ч. 1. ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та ч. 2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за санкціями статтей передбачає до 10 років позбавлення волі.

11 червня в Харкові слідчі в рамках кримінального провадження про побиття оператора служби новин «Вісті» оголосили підозру за ч. 3 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 1 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України. Санкція статей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

12 червня Київський районний суд Харкова обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту підозрюваному в перешкоджанні професійній діяльності та побитті оператора служби новин «Вісті» Вадима Макарюка.

14 червня поліція відзвітувала, що браслет на підозрюваного одягли, до цього за Козлюком наглядав дільничий.
Харківський апеляційний суд 24 червня перегляне міру запобіжного заходуСергію Козлюку, підозрюваному в побитті оператора служби новин «Вісті». Розгляд апеляційних скарг призначено на 15:45.
Головне управління Національної поліції в Харківській області повідомило, що встановило особи кількох людей, які побили Вадима Макарюка.

Фото з Facebook-сторінки Вадима Макарюка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1891
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду