Правоохоронці оголосили підозру в справі про побиття Вадима Макарюка в Харкові

Правоохоронці оголосили підозру в справі про побиття Вадима Макарюка в Харкові

12 Червня 2019
1187

Правоохоронці оголосили підозру в справі про побиття Вадима Макарюка в Харкові

1187
У Харкові слідчі в рамках кримінального провадження про побиття оператора служби новин «Вісті» Вадима Макарюка оголосили підозру. Підозрюваному 12 червня мають обрати запобіжний захід.
Правоохоронці оголосили підозру в справі про побиття Вадима Макарюка в Харкові
Правоохоронці оголосили підозру в справі про побиття Вадима Макарюка в Харкові

Про це повідомляється на сайті Національної поліції Харківської області.

«Під час роботи над розкриттям резонансного злочину харківські поліцейські встановили особу чоловіка, причетного до нападу на відеооператора. Ним виявися 26-річний харків’янин. Йому оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, – ДМ), ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч.1 ст. 345-1 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу, – ДМ) Кримінального кодексу України. Санкція статей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що 12 червня Київський районний суд обиратиме підозрюваному міру запобіжного заходу.

У поліції додали, що 7 червня підозрюваний «вчинив умисні злочини, спрямовані проти законної професійної діяльності журналіста та громадського порядку».

Крім того, колега постраждалого журналіста Ганна Черненко у коментарі «Детектору медіа» повідомила, що наразі Вадим Макарюк знаходиться в реанімації лікарні №7, яка «спеціалізується на хворих із складними інсультами». За її словами, для об'єктивного розслідування нападу і побиття пана Макарюка потрібні ще свідки. Вона закликала усіх, хто щось бачив, писати або телефонувати їй на номер 0954215477.

У поліції, своєю чергою, розповіли, що в ході проведення слідчо-оперативних дій були відпрацьовані відеозаписи з камер відеоспостереження, допитано понад 100 свідків, призначено ряд експертиз.

Нагадаємо, 7 червня на території торговельного центру «Барабашово» сталася сутичка між підприємцями і групами активістів, внаслідок чого постраждав телеоператор Вадим Макарюк. Зараз він перебуває в реанімації.

Відділ комунікації поліції Харківської області повідомляє, що слідчими відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста), ч. 1. ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та ч. 2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за санкціями статтей передбачає до 10 років позбавлення волі.

Фото з Facebook-сторінки Вадима Макарюка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1187
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду