Поліція повідомила, що встановила особи кількох нападників на Вадима Макарюка

Поліція повідомила, що встановила особи кількох нападників на Вадима Макарюка

20 Червня 2019
1099

Поліція повідомила, що встановила особи кількох нападників на Вадима Макарюка

1099
Головне управління Національної поліції в Харківській області повідомило, що встановило особи кількох людей, які побили оператора служби новин «Вісті» Вадима Макарюка.
Поліція повідомила, що встановила особи кількох нападників на Вадима Макарюка
Поліція повідомила, що встановила особи кількох нападників на Вадима Макарюка

Про це 19 червня повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Особи кількох нападників встановлено. Слідство збирає доказову базу для обґрунтованого вручення їм підозри», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що з огляду на стан здоров'я Вадима Макарюка поспілкуватися з ним слідчі наразі не змогли, тому статусу потерпілого в нього немає.

«Офіційний статус потерпілого у цій справі в цивільної дружини Макарюка. Самого Макарюка поки що ні допитати, ні визнати потерпілим слідство не може – з ним не дозволяють спілкуватися лікарі», – розповіли у відділі комунікацій.

У справі вже допитано понад 100 людей та призначено вісім експертиз.

Як писав ДМ, 7 червня на території торговельного центру «Барабашово» сталася сутичка між групами активістів, внаслідок чого постраждав телеоператор Вадим Макарюк. Зараз він перебуває в реанімації.

Відділ комунікації поліції Харківської області повідомив, що слідчими відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста), ч. 1. ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та ч. 2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за санкціями статтей передбачає до 10 років позбавлення волі.

11 червня в Харкові слідчі в рамках кримінального провадження про побиття оператора служби новин «Вісті» оголосили підозру за ч. 3 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 1 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України. Санкція статей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

12 червня Київський районний суд Харкова обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту підозрюваному в перешкоджанні професійній діяльності та побитті оператора служби новин «Вісті» Вадима Макарюка.

14 червня поліція відзвітувала, що браслет на підозрюваного одягли, до цього за Козлюком наглядав дільничий.
Харківський апеляційний суд 24 червня перегляне міру запобіжного заходу Сергію Козлюку, підозрюваному в побитті оператора служби новин «Вісті». Розгляд апеляційних скарг призначено на 15:45.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1099
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду