Тетяна Даниленко йде з телеканалу ZIK

Тетяна Даниленко йде з телеканалу ZIK

17 Червня 2019
12244

Тетяна Даниленко йде з телеканалу ZIK

12244
Журналістка й телеведуча Тетяна Даниленко оголосила про свій останній ефір на каналі ZIK.
Тетяна Даниленко йде з телеканалу ZIK
Тетяна Даниленко йде з телеканалу ZIK

Про це вона написала в своєму блозі на «Українській правді».

Причиною такого рішення стало те, що власником каналу ZIK став соратник Віктора Медведчука Тарас Козак. За словами журналістки, керувати каналом буде не він, а Медведчук і Росія.

«Є різні погані. Але конкретно Віктор Медведчук у 80-х особисто брав участь у кафкіанських судах над українськими дисидентами. Він повів на довгу, несправедливу й принизливу смерть поетів Василя Стуса та Юрія Литвина. На початку 2000-х саме він вибудовував систему цезури, проти якої повстала професія. Я опинилася в самому жерлі повстання – на опозиційному 5 каналі.

Весь мій життєвий шлях проти того, щоб читати в ефірі про "про гражданский конфликт на Юго-Востоке Украины" або питати у Віктора Володимировича, як йому вдається бути розумним та красивим одночасно», – пояснила Тетяна Даниленко.

За її словами, ZIK був останнім каналом, де власник не диктував інформаційний порядок денний.

Журналістка та телеведуча анонсували свій останній ефір на каналі ZIK, який відбудеться сьогодні, 17 червня, о 21:30.

«Він буде про те, що я люблю найбільше – свою професію. Я відмовляюся стріляти людям в голови», – додала Тетяна Даниленко.

Нагадаємо, Тетяна Даниленко з березня 2018 року вела на каналі ZIK проект «Гра з вогнем», який виходив у ефір щопонеділка та щосереди о 21:30.

Як писав «Детектор медіа», 14 червня стало відомо, що новим власником каналу ZIK став соратник Віктора Медведчука - Тарас Козак. Через це низка топ-менеджерів медіахолдингу ZIK заявили на своїх сторінках у Facebook про звільнення. Зокрема, залишив посаду генеральний директор медіахолдингу ZIK Ігор Туркевич. Також на каналі закривають свої програми Сергій Рахманін, Остап Дроздов та Вахтанг Кіпіані

Фото: Фейсбук Тетяни Даниленко

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12244
Читайте також
27.04.2020 12:30
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
4 635
02.07.2019 17:50
«Детектор медіа»
6 843
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду