Роман Недзельський про звільнення із ZIK: «Ми в ньюзрумі дізналися про зміну власника з повідомлення інформагенції»

Роман Недзельський про звільнення із ZIK: «Ми в ньюзрумі дізналися про зміну власника з повідомлення інформагенції»

14 Червня 2019
5590

Роман Недзельський про звільнення із ZIK: «Ми в ньюзрумі дізналися про зміну власника з повідомлення інформагенції»

5590
Шефредактор новин каналу ZIK прокоментував обставини свого звільнення
Роман Недзельський про звільнення із ZIK: «Ми в ньюзрумі дізналися про зміну власника з повідомлення інформагенції»
Роман Недзельський про звільнення із ZIK: «Ми в ньюзрумі дізналися про зміну власника з повідомлення інформагенції»

Шефредактор новин телеканалу ZIK Роман Недзельський, як і низка інших очільників різних підрозділів каналу та медіахолдингу ZIK, заявив про звільнення після зміни власника ZIK – ним став соратник Віктора Медведчука Тарас Козак.

ZIK – це вже третій канал, який придбав Тарас Козак. Він об’єднує три свої канали – «112 Україна», NewsOne і ZIK – у медіахолдинг «Новини», яким керуватиме телепродюсер Олексій Семенов.

«Детектор медіа» поговорив з Романом Недзельським про те, як журналісти дізналися про зміну власника каналу та про обставини, що змусили його піти.

– Романе, чи планує звільнятися хтось із новин і тижневика? І чи можете ви підтвердити інформацію видання «The Бабель» про колективну заяву, яку готують журналісти каналу з приводу зміни власника?

– Я зараз не можу підтвердити, що буде колективна заява журналістів. Я можу говорити тільки за себе. Завтра, як я планую, вийде останній випуск програми, яку ми робили, як вважали за потрібне нашою редакцією, в яку не втручалися. Надалі я не можу сказати про долю кожного зі співробітників. Але я знаю, що чимало журналістів і редакторів хотіли б написати заяви на звільнення, але з якихось особистих причин можуть зробити це раніше або пізніше.

Зараз іще з нового менеджменту, представників нового власника, ніхто на канал не приїжджав, ми їх не бачили, не спілкувалися з ними. Що вони скажуть людям – ще теж не відомо.

Для себе я таке рішення прийняв давно, ще коли почали з’являтися чутки (про зміну власника – Ред.), я ходив спілкуватися до менеджменту каналу, який мене наймав на роботу, запитував їх про ситуацію. Тому що я мав з ними домовленість про невтручання в новини і в тижневик. Для мене було важливо, хто є власником і чи залишаються ті люди, які є гарантами домовленості, на посадах. Допоки вони залишалися на посадах, я стверджував, що зміни власника не відбулося – тому що у мене не було ніяких підстав стверджувати, що це сталося. Бо ніхто не приходив до нас, нічого не просив, ніяких спроб прибрати сюжети про Медведчука також не було. А вони виходили, наприклад, сюжети Олексія Братущака, який у нас тоді ще працював. Відповідно,я спростовував ці чутки, хоча мені менеджери інших каналів казали, що Тарас Козак хвалиться, що він купив ZIK.

Зараз я не вважаю за можливе навіть про щось домовлятися з людьми Медведчука або з призначеним ним менеджментом.

– А коли ці чутки про Козака ви почули вперше?

– Це почалося десь у березні (інформація про продаж каналу Медведчуку та пов’язаним з ним людьми з’являлася ще у вересні та грудні 2018 року. – Ред.). Але все це почалося з мітингів під каналом (у березні 2018 року. – Ред). Тоді ми взагалі з цього сміялися, жартували, що коли на канал зайде Медведчук, то на каналі одразу поліпшиться фінансове становище – питання не в зарплатах, а в меншій кількості камер, ніж на інших каналах, і так далі. Але не виглядало так, що на канал зайшли великі гроші – все залишилося, як було. І за цими вторинними ознаками – я ж не знав, чи йдуть переговори, з Димінським я навіть не знайомий, не впевнений, чи він знає про моє існування – я вважав, що продажу не відбулося. Навіть сьогодні ми в ньюзрумі дізналися про зміну власника з повідомлення інформагенції.

Фото: архів ДМ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5590
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду